Kekik suyunun zararı var mıdır?

İçindekiler:

  1. Kekik suyunun zararı var mıdır?
  2. Kekik suyunun faydası ve zararları nelerdir?
  3. Kekik suyunun nasıl kullanılır?
  4. Kekik suyu tok karnına içilir mi?
  5. Kekik tansiyonu yükseltir mi düşürür mü?
  6. Kekik suyu hergün içilir mi?

Kekik suyunun zararı var mıdır?

Oldukça faydalı olan kekik suyu, aşırı tüketim sonucunda sağlığa zararlı olabilir. Bu yüzden kekik suyunu kullanmadan önce bir uzmana danışmak önem taşır. İlaç kullanan kişilerin doktor kontrolünde kekik suyunu tüketmesi önerilir.

Kekik suyunun faydası ve zararları nelerdir?

Sindirim sisteminde ortaya çıkan sorunlar için kullanılabilen kekik suyu mide yanması, ekşimesi ve bulantısına faydalıdır. Ayrıca kekik suyu düzenli olarak tüketildiğinde hazımsızlığı önler ve şişkinlik ile kabızlığı engeller. Antiseptik ve antioksidan özelliğe sahip olan kekik suyu sivilce tedavisini destekler.

Kekik suyunun nasıl kullanılır?

Kekik suyunun zayıflatıcı etkilerinden faydalanmak için, aç karna tüketilmesi önerilir. Günün herhangi bir zaman diliminde içebilirsiniz. Özellikle yemeklerden önce içilmesi, metabolizmanın hızlanmasını sağlayacaktır.

Kekik suyu tok karnına içilir mi?

Kekik suyunun genellikle aç karnına içilmesi tavsiye edilmektedir. Gün içerisinde olduğunuz herhangi bir vakitte hazırladığınız kekik suyunuzu içebilirsiniz.

Kekik tansiyonu yükseltir mi düşürür mü?

Kekik çayı, tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir. Bu yüzden tansiyon hastaları tarafından kullanılmadan önce doktora danışılmalıdır.

Kekik suyu hergün içilir mi?

Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir.