Internette virüs ne demek?

İçindekiler:

  1. Internette virüs ne demek?
  2. Dosya virüs nedir?
  3. Bilgisayar virüsü nedir nasıl oluşur?
  4. Dosya sistem virüsleri nelerdir?

Internette virüs ne demek?

Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.

Dosya virüs nedir?

Virüs, genellikle zararsız gibi görünen bir dosyanın içine gizlenmiş ve dosya çalıştırıldığında bilgisayarda beklenmeyen ve istenmeyen olaylara neden olan programlardır. Virüsler, diğer yazılımlardan farklı olarak kötü niyetle sistemlere zarar vermesi için hazırlanmış yazılımlardır.

Bilgisayar virüsü nedir nasıl oluşur?

Bilgisayar Virüsleri Nasıl Bulaşır? Virüsün bulaşma işlemi genellikle kullanıcının kendi isteğiyle ya da farkında olmadan virüslü bir program yürütmesiyle gerçekleşir. ... Bu virüsler sistem yazılımlarına ulaşıp verileri kopyalayabilir, silebilir veya şifreleyebilirler.

Dosya sistem virüsleri nelerdir?

Dosya Virüsleri: Com, Exe gibi çalışabilir dosyalara bulaşırlar ve bu dosyalardan diğer dosyalara sıçrarlar. Ne kadar dosyaya sıçradıklarına bağlı olarak dosyanın boyutunu arttırırlar. Dosyaya bulaşan virüs yazılımı dosyanın sonunda bazen de ortasında olabilir. Bu virüsler hafızada kalabilme özelliğine sahiptirler.