Febril Konvülsiyon Nedir tıp?

İçindekiler:

  1. Febril Konvülsiyon Nedir tıp?
  2. Bebekte konvülsiyon nedir?
  3. Konvülsiyon geçiren bebeklerde gözlenebilen belirtiler nelerdir?
  4. Febril nöbet ne demek?
  5. Konvülziyon bozuklukları nedir?
  6. Bebeklerde epilepsi geçer mi?
  7. Epilepsi nöbetinde hangi ilaç kullanılır?

Febril Konvülsiyon Nedir tıp?

Genellikle 6 ay-6 yaş arası santral sinir sistemi dışı enfeksiyonlara bağlı ateş yükselmesi sonucu ortaya çıkan nöbetlere 'febril konvülsiyon' denir.

Bebekte konvülsiyon nedir?

Konvülsiyon (=nöbet) beyinde bir grup sinir hücresinin (nöronun) anormal deşarjı sonucu oluşan geçici nörolojik işlev bozukluğudur. Zamanında doğan bebeklerde sıklık 1000 canlı doğumda 0.7-2. gramın altındaki erken doğan bebeklerde 1000 canlı doğumda 57. olarak bulunmuştur.

Konvülsiyon geçiren bebeklerde gözlenebilen belirtiler nelerdir?

Ritmik bir şekilde başını sallaması, hızlı şekilde gözlerini kırpması, arka arkaya doğal olmayan hareketler yapması,vücudunda kol ve bacaklarında tekrarlayan sıçramalar olması.

Febril nöbet ne demek?

Febril Nöbet (FN), süt çocukluğu ve çocukluk çağında en sık görülen nöbet tipidir. Daha önce afebril nöbet geçir- memiş 3 ay-6 yaş arası çocuklarda, merkezi sinir sistemi enfeksiyonu ya da başka bir akut semptomatik neden bulunmaksızın ateşle birlikte görülen nöbetler olarak ta- nımlanmaktadır.

Konvülziyon bozuklukları nedir?

Konvülsiyon, bir grup nöronun paroksismal deşarjı sonucu oluşan geçici nörolojik işlev bozukluğu olarak tanımlanır. Yenidoğan döneminde konvülsiyon hemen her zaman önemli bir sinir sistemi patolojisini yansıtır; erken tanı ve tedavisi kronik bir nörolojik defisiti önlemek açısından önemlidir.

Bebeklerde epilepsi geçer mi?

Günümüzde, genel olarak epilepsili çocukların yüzde 70-80'i, bazı epilepsi türlerinin ise yüzde 100'ü bu ilaçlarla tam olarak iyileşmektedir. Bazı hastalarda da ilaç dışı tedavi seçenekleri daha ön planda olabilir.

Epilepsi nöbetinde hangi ilaç kullanılır?

Tedavide kullanılan başlıca ilaçlar fenobarbital, fenitoin, epixx, depakin, epitam, karbamazepin, valproik asit ve ethosüksimiddir. İlaçları düzenli ve doktorun tarif ettiği gibi kullanmak çok mühimdir. Kullanılan bu ilaçlar hastalığı tamamıyla geçirmez ama nöbetleri engeller veya sayısını azaltır.