Yüzdeki kahverengi lekelerin adı nedir?

İçindekiler:

  1. Yüzdeki kahverengi lekelerin adı nedir?
  2. Cildimde lekeler var ne yapmalıyım?
  3. Kahverengi leke neden çıkar?
  4. Yüzdeki çil ve lekelere ne iyi gelir?

Yüzdeki kahverengi lekelerin adı nedir?

- Kahverengi lekelerin diğer bir adı güneş lekesi veya karaciğer lekesidir. Yaş ilerledikçe cildin rengini veren melanin pigmenti cilt üzerinde birikir ve kahverengi lekelerin oluşmasına sebep olur. - Cilt uzun süre güneşe maruz kaldığı zaman cilt ışınlardan korunmak için yüksek miktarda melanin salgılar.

Cildimde lekeler var ne yapmalıyım?

YÜZDE ÇIKAN LEKELERE DOĞAL ÇÖZÜMLER En bilinen yöntemlerden biri sivilce ve aknelere de kullanılan elma sirkesidir. Pamuğa damlattığınız elma sirkesini lekelere sürerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Bunun yanında leke oluşumuna engel olmak için düzenli olarak güneş kremi kullanmalı ve bol su içmeye özen göstermelisiniz.

Kahverengi leke neden çıkar?

Doğum kontrol hapı gibi bazı ilaçların yan etkileri de ciltte kahverengi leke oluşumuna neden olabilir. Kahverengi lekelenmeler genetik yatkınlığı olan kişilerde de görülebilir. Stres, karaciğer hastalıkları, seboreik keratoz ve hormonal bozukluklarda ciltte kahverengilere sebep olabilir.

Yüzdeki çil ve lekelere ne iyi gelir?

Çillerden kurtulmak için maydanoz köklerinin kaynatarak limon suyu ile karıştırın. Bu karışımla yüzünüzü sabah akşam silin. 2 yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu eklenir. Bu karışım çillere karşı yüze günde 2–3 kere uygulanır.