Atatürk Çocukluğu nerede geçti?

İçindekiler:

  1. Atatürk Çocukluğu nerede geçti?
  2. Atatürk çocukluğu nasıl geçti?
  3. Atatürk'ün çocukluk yılları nasıl geçmiştir?
  4. Atatürk'ün çocukluk hayatı nelerdir?
  5. Mustafa Kemal Atatürk niçin öğrenimine ara vermek zorunda kalmıştır?
  6. Atatürk'ün kardeşi Naciye kaç yaşında öldü?

Atatürk Çocukluğu nerede geçti?

Atatürk, kardeşi Makbule Hanım, annesi Zübeyde Hanım ve babası Ali Rıza Efendi ile birlikte Selanik'te mutlu bir çocukluk dönemi geçirdi.

Atatürk çocukluğu nasıl geçti?

Küçük Mustafa öğrenim çağına gelince Hafız Mehmet Efendi`nin mahalle mektebinde öğrenime başladı, sonra babasının isteğiyle Şemsi Efendi Mektebi`ne geçti. Bu sırada babasını kaybetti (1888). Bir süre Rapla Çiftliği`nde dayısının yanında kaldıktan sonra Selanik'e dönüp okulunu bitirdi.

Atatürk'ün çocukluk yılları nasıl geçmiştir?

1881 yılında Selanik'te dünyaya gelen Mustafa Kemal önce mahalle mektebinde öğrenim hayatına başlar. Daha sonra babasının isteği üzerine Şemsi Efendi Mektebine geçer. 1888 yılında babasını kaybedince, bir süreliğine dayısının yanına gider. Bu arada eğitimine ara vermek zorunda kalır.

Atatürk'ün çocukluk hayatı nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı ,Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi`ndeki üç katlı pembe evde doğdu. ... Bir süre Rapla Çiftliği`nde dayısının yanında kaldıktan sonra Selanik'e dönüp okulunu bitirdi. Selanik Mülkiye Rüştiyesi`ne kaydoldu.

Mustafa Kemal Atatürk niçin öğrenimine ara vermek zorunda kalmıştır?

Ali Rıza Efendi'nin ölümü üzerine, Zübeyde Hanım üç çocuğu ile bir süre Selanik yakınlarındaki Lankaza'da bulunan Rapla Çiftliği'nde subaşılık yapan kardeşi Hüseyin Efendi'nin yanına yerleşti. Çiftlik hayatı nedeniyle küçük Mustafa'nın öğrenimi ister istemez bir süre aksamıştı.

Atatürk'ün kardeşi Naciye kaç yaşında öldü?

Tipik bir Yörük kızıydı. Makbule'ye hiç benzemezdi."* * *Fatma, Atatürk doğmadan altı yıl önce, Ahmet ile Ömer 1883 yılında ablalaları gibi kuşpalazı hastalığından ölmüşler. Naciye öldüğünde, Atatürk 20 yaşındaymış ve 12 yaşında ölen bu küçük kardeşinin ölümü onu çok üzmüş.