Limon Reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

İçindekiler:

  1. Limon Reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  2. Portakal reçeline ne kadar şeker konur?
  3. En güzel Portakal reçeli nasıl yapılır?
  4. Limonun reçeli nasıl yapılır?
  5. Limonun içinden Reçel nasıl yapılır?

Limon Reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Limonları süzgece döküp suyunu iyice süzün ve üzerine çeşmeden bol su akıtıp tekrar süzün. Tencerede bulunan su kaynamaya başladığı zaman, iyice süzdüğünüz limonları kaynayan tencereye alın ve tekrar kaynamaya başladığı zaman 3 dakika kaynatın. 3 dakikanın sonunda ocaktan alıp süzgece boşaltın. Suyu iyice süzülsün.

Portakal reçeline ne kadar şeker konur?

Malzemeler:
  1. 6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu)
  2. 4 su bardağı toz şeker.
  3. 2 su bardağı su.
  4. 1 su bardağı portakal suyu.
  5. yarım limon suyu.

En güzel Portakal reçeli nasıl yapılır?

Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin. Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.

Limonun reçeli nasıl yapılır?

Limonun tepesini kestikten sonra bıçak yardımıyla aynı portakal soyar gibi çizikler atın ve kabuğunu limondan ayırarak limon kabuklarını ince ince doğrayın. Doğradığınız limon parçalarını 1 gece suda bekletin. Sabah kaynayan suda kapağı kapalı olarak 20 dakika + kapağı açık olarak 5 dakika pişirin.

Limonun içinden Reçel nasıl yapılır?

Limon dilimlerini üçe ya da dörde bölecek şekilde doğrayın. Doğradığınız limonların üzerine şekeri ilave ederek bir kenarda bekletin. Şeker ilave ettiğiniz limonların sulanmasını beklerken, soyduğunuz kabukları bir kaba alarak üzerine kaynar su ilave edip 5 dakika bekletin ve suyunu süzün. Bu işlemi üç kez yapın.