Çime ne demek?

İçindekiler:

  1. Çime ne demek?
  2. Çıma nedir tekstil?
  3. Cima ne demek Islam'da?
  4. Cema ne demek Osmanlıca?
  5. Tekstilde mola ne demek?
  6. Dikiş nedir tıp?
  7. Cima günah mıdır?
  8. Arefe günü cinsel ilişkiye girmek günah mı?
  9. Bitki nebat ne demek?
  10. Yüz cemali ne demek?
  11. Tekstilde Brit nedir?
  12. Tekstilde Alfa ne demek?
  13. Dikiş sütür ne demek?
  14. Kuze kere ne demek?

Çime ne demek?

Toplamak, bir araya getirmek" anlamındaki cem' kökünden türeyen cimâ', "toplanmak, bir araya gelmek" mânasında masdar veya "beraberlik" anlamında isim olarak kullanılır. Bu mânadan hareketle kadınla erkeği bir araya getiren cinsî münasebete cimâ denilmiştir.

Çıma nedir tekstil?

Kumaşı çıma ayağına tam olarak dayadığınızda düz dikişi kumaşın kenarından 1 mm açığından diker. Çıma, giyim eşyasında kenar kısmının 1 mm. üzerinden yapılan dikiş olarak adlandırılmaktadır. Aynı zamanda dikişin düz bir şeritte dikilmesine yardımcı olur. ...

Cima ne demek Islam'da?

Bu mânadan hareketle kadınla erkeği bir araya getiren cinsî münasebete cimâ denilmiştir. Dinî-hukukî anlamda daha çok meşrû olan cinsî münasebeti ifade eden cimâ, İslâm dininde karı ile kocanın karşılıklı hak ve vecîbelerinden biri kabul edilmiştir.

Cema ne demek Osmanlıca?

Kalabalık, topluluk, cemaat.

Tekstilde mola ne demek?

Mola terimi Kuna dilinde bluz anlamına gelmesine karşın zamanla, parlak renklerin kullanıldığı ve imgesel bir yaratıcılığa sahip olan bluzun ön ve arka korsaj bölümlerini oluşturan ve mola tekniğinin uygulandığı parçalar için kullanılmaya başlanmıştır.

Dikiş nedir tıp?

Sütür (Fransızcada "souture": "dikiş" sözcüğünün türkçede okunuşundan) veya dikiş; tıbbi yöntemlerde herhangi bir şekilde bozulmuş deri ve damar gibi dokuların bütünlüğünün sağlanması ve iyileşmenin hızlanması amacıyla yapılan işlem.

Cima günah mıdır?

Hayızlı bir kadınla da cima yasaktır. Hayız halinde olsun olmasın, arka tarafından cinsi şekilde yaklaşana Allah lanet eder. Çok büyük günahtır.

Arefe günü cinsel ilişkiye girmek günah mı?

Diyanet İşleri'nin açıklamasına göre Bayramda eşlerin cinsel ilişkiye girmelerinde bir engel yoktur.

Bitki nebat ne demek?

Bitki nebat ne demek? Bulunduğu yere kökleriyle tutunup gelişen, döl veren ve hayatını tamamladıktan sonra kuruyarak varlığı sona eren, yosun, ot, ağaç vb. canlıların genel adı, nebat.

Yüz cemali ne demek?

Arapça kökenli bir sözcük olan cemal, hem letafet hem de yüz güzelliği anlamına gelir. Tasavvufta ise Allah'ın sıfatlarıyla varlık alemine tecelli etmesi manasında kullanılır. Divan şairleri de sevgilinin yüzünün güzelliğini övmek için sıklıkla cemal kelimesini kullanmıştır.

Tekstilde Brit nedir?

Birit aslında kumaşlara taktığımız ve hemen hemen her kıyafette karşılaştığımız ama nedense adını çok az insanın bildiği ve daha çok tekstil sektöründe terzilerin ve moda tasarımcılarının adını bildiği mesleki bir terimdir. ... Etek ve pantolonlarımızda yer alan kumaş bağlama yerlerine Brit adı verilir.

Tekstilde Alfa ne demek?

Alfa, Stipa tenacissima'nın yaprağından elde edilen liflere denir. ... Alfa lifleri kâğıt, iplik ve halı yapımında kullanılanır.

Dikiş sütür ne demek?

Sütür (Fransızcada "souture": "dikiş" sözcüğünün türkçede okunuşundan) veya dikiş; tıbbi yöntemlerde herhangi bir şekilde bozulmuş deri ve damar gibi dokuların bütünlüğünün sağlanması ve iyileşmenin hızlanması amacıyla yapılan işlem.

Kuze kere ne demek?

Kuze Kere ya da Kuzi keri Kürtçe olup anlamı ise Eşeğin a.ı yani eşeğin vajinası anlamına gelmektedir.