Zıt kelimesinin zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Zıt kelimesinin zıt anlamı nedir?
  2. Zıt anlamlı kelimeler ne denir?
  3. Zıt anlam ne anlama gelir?
  4. Karşıt anlam nedir ornek?

Zıt kelimesinin zıt anlamı nedir?

Zıt kelimesinin, karşıt anlam ile eş anlamlı olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bunun yanı sıra zıt kelimesinin zıt anlamı olan kelime ise eştir.

Zıt anlamlı kelimeler ne denir?

Zıt anlamlı kelimeler; anlamca birbirinin karşıtı olan, birbiriyle çelişen kelimelere denir. Birbiriyle çelişen özellikler barındırırlar. Yani bir kelimenin zıt anlamlısı, o kelimenin tam olarak tersini ifade etmektedir. Her kelimenin zıt anlamı da yoktur.

Zıt anlam ne anlama gelir?

Karşıt kavramları karşılayan, birbirleriyle çelişen anlamlar içeren sözcüklere “zıt anlamlı sözcükler” denir. ... Karşıtlık oluşturması için farklı bir sözcüğün olması gerekir. Kısacası bir sözcüğün olumsuzu onun zıttı değildir. Örnek = Gelmek (olumlu) – gelmemek (olumsuz) ≠ Zıt anlamlılık ilişkisi yoktur.

Karşıt anlam nedir ornek?

İşte “çalışkan” ve “tembel” sözcükleri zıt anlamlıdır diyebiliriz. Her sözcüğün zıt anlamlısı yoktur. Örneğin “deniz” kelimesinin zıt anlamlısı olarak “göl, okyanus, nehir” gibi kelimeler aklımıza gelmemelidir. Çünkü bir kelimenin zıt anlamlısı olabilmesi için, onun bir özellik veya nitelik bildirmesi gerekmektedir.