PRP tedavisi kimler yapar?

İçindekiler:

  1. PRP tedavisi kimler yapar?
  2. PRP hemen etki eder mi?
  3. PRP yapıldıktan sonra ağrı olur mu?
  4. PRP uygulaması kimlere yapılmaz?
  5. PRP hangi hastalıkları tedavi eder?
  6. PRP hangi bölgelere uygulanır?
  7. PRP saç ne kadar sürede etki eder?
  8. PRP sonrası ağrı ne kadar sürer?
  9. PRP enjeksiyonu nasıl yapılır?

PRP tedavisi kimler yapar?

PRP medikal bir uygulamadır. Sadece doktorlar tarafından yapılmalıdır. Doktor hastasını muayene ettikten sonra içinde özel bir jel bulunan küçük tüplerin içine az miktarda kan alınır ve santrifüj işlemi uygulanır.

PRP hemen etki eder mi?

Uygulama yapıldıktan hemen sonra etkili olmaya başlar, ciltte parlaklık, sıkılaşma gözlenir. Fakat bu etkiler ilk seanstan sonra hafiflemeye başlar. Ancak PRP uygulamasına devam edilirse, 4 seans sonrasında bu olumlu etkiler belirginleşir ve uzun süre kalıcı hale gelir.

PRP yapıldıktan sonra ağrı olur mu?

PRP uygulaması sonrası düşük oranda enjeksiyon bölgesinde artmış şişlik ve ağrı olabilir. Bu ağrı birkaç gün devam edebilir, ancak basit ağrı kesiciler ve buz uygulaması ile bu sorun giderilebilir. Bunun dışında PRP'nin böbrek, karaciğer mide gibi iç organlarda yan etkisi yoktur.

PRP uygulaması kimlere yapılmaz?

PRP Kimlere Uygulanmaz? Ailesinde kanser öyküsü bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, kan hastalığı olanlara, uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.

PRP hangi hastalıkları tedavi eder?

Central Hospital 'de PRP Uygulanan Hastalıklar
  • Tenisçi ve golfçü dirseği.
  • Aşil, kuadriseps, patellar tendinit.
  • Topuk dikeni.
  • Omuz rotator manşet problemleri.
  • Adduktor tendinit, biseps tendiniti.
  • Gibi kronik kas-tendon problemlerinde kullanılmaktadır.

PRP hangi bölgelere uygulanır?

Vücudun Hangi Bölgelerine Prp Uygulanabilir ? Prp en fazla yüz, boyun ve saçlı bölgeye uygulanır. Ayrıca dekolte bölgesi, eller, bacak içleri ve kollar gibi diğer vücut bölümlerine de uygulanır.

PRP saç ne kadar sürede etki eder?

PRP Saç uygulaması, 2-4 haftalık bir sürede gerçekleşecek 3 ila 5 seans şeklinde uygulandığı takdirde, olumlu sonuç veren bir tedavi yöntemidir. PRP Saç uygulaması, tesirini hemen göstermeye başlasa da tedavinin yarattığı asıl etki, uygulamadan 3-4 hafta sonra görülür.

PRP sonrası ağrı ne kadar sürer?

PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.

PRP enjeksiyonu nasıl yapılır?

PRP işlemi uzman doktorlar tarafından uygulanması gereken bir tedavi yöntemidir. Öncelikle hastadan alınan kan steril şartlarda özel bir tüpün içine konulur. Sonrasında kan içinde jel bulunan tüpe yerleştirilir. Santrifüje konulan tüpteki kanın içindeki maddeler 5-8 dakika içinde ayrıştırılır.