Sol böğür neden Agrir?

İçindekiler:

  1. Sol böğür neden Agrir?
  2. Sag gögüs agrısı neden olur?
  3. Böğür tam olarak neresi?
  4. Bir insanın boşluğu neden ağrır?
  5. Sağ göğüs ağrısı için hangi bölüm?

Sol böğür neden Agrir?

Ağrı kimi zaman hastayı kıvrandıracak şekilde rahatsız eder. Böbreklerin iltihabi hastalıkları, taş varlığı, böbrek damarlarının tıkanması, tıkanıklık nedeniyle böbrekte idrar birikmesi böğür ağrısının başlıca nedenleridir. Böbrek kanseri ve böbrek kistlerinin patlaması böğür ağrılarına neden olabilir.

Sag gögüs agrısı neden olur?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.

Böğür tam olarak neresi?

Böğür, bedende koltukaltı (aksilla) ile kalça arasında kalan kaburgalar altındaki sağ veya sol taraf gövde bölümüdür. Kısaca, gövdenin yan tarafına verilen addır. Böğür ağrısı temelde üst karnınızda veya sırtınızda ağrı ya da rahatsızlık anlamına gelir.

Bir insanın boşluğu neden ağrır?

Hafiften ağıra kadar birçok koşul böğür ağrısı nedeni olabilir. Ağrı, sabit veya ciddi düzeyde ise idrar yolu veya böbreklerde bir enfeksiyon ya da dehidratasyon, böbrek kanseri veya böbrek kistlerinin patlaması gibi ciddi bir sağlık sorunundan kaynaklanıyor olabilir.

Sağ göğüs ağrısı için hangi bölüm?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.