Aloe vera bitkisi nereden alabilirim?

İçindekiler:

  1. Aloe vera bitkisi nereden alabilirim?
  2. Aloe vera kaç ayda yetişir?
  3. 99 aloe vera jel ne işe yarar?
  4. Kayganlaştırıcı Kondoma zarar verir mi?
  5. Aloe vera Jel içilir mi?

Aloe vera bitkisi nereden alabilirim?

Anavatanı Afrika olan Aloe Vera bitkisi, dünyanın tropik iklime sahip olan her bölgesinde yetiştirilebilir. Günümüzün popüler bitkilerinden olan Aloe Vera, tıbbi olarak kullanabildiği gibi, dekoratif amaçlı da kullanılır ve saksı bitkisi olarak iç mekanlarda başarıyla büyüyebilir.

Aloe vera kaç ayda yetişir?

Nisan'dan Eylül ayına kadar olan sürede aloe vera bitkisi kuvvetle büyür.

99 aloe vera jel ne işe yarar?

Enzim içerikli yapısı sayesinde, kullanımı, cildin nazikçe ölü hücrelerden arındırılmasını sağlar. Güzel bir peeling olarak, cildi kurutmadan üst katmanının yenilenmesine yardımcı olur. Arındırıcı özelliklerinin yanı sıra, antiseptik, anti-mikrobik ve mantar karşıtı özelliklere de sahiptir.

Kayganlaştırıcı Kondoma zarar verir mi?

İlişki sırasında, yağ bazlı kayganlaştırıcıların kullanması lateks içerikli prezervatife zarar verebilir ve koruyuculuğunu azaltabilir. Bunun yerine su bazlı kayganlaştırıcılar tercih edilmelidir. Boşalma sonrası penis, vajina içerisinde çok bekletilirse prezervatiften sızıntılar olabilir.

Aloe vera Jel içilir mi?

Özellikle kabızlığa iyi gelen aloe vera suyu, bağırsak bakterilerini teşvik ederek, sindirimi düzene sokuyor. Aloe vera suyu, tıpkı jeli gibi cilt üzerindeki yaraları ve iltihapları tedavi ediyor. Aynı zamanda kronik iltihap hastalıkları olan kişilerin de aloe vera suyu içmesi öneriliyor.