Trollemek ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Trollemek ne demek örnek?
  2. Sosyal medya trol ne demek?
  3. Troll türkçesi ne demektir?
  4. Troll insan ne demek?
  5. Troller gercek mi?

Trollemek ne demek örnek?

Trollemek Ne Demek? Trollemek, sosyal medyada kullanılan bir kavramdır. Sosyal medyada açılan bazı hesaplardan insanları etkilemeye çalışmak şeklinde açıklanabilir. Bazı konularda insanları tartışmaya sevk etmek, insanları birbirine düşürmeye çalışmak trollemektir.

Sosyal medya trol ne demek?

Trol” ile tam olarak ne kast edilir? Urban sözlüğünde birkaç farklı açıklaması yer alan trol teriminin en beğenilen açıklaması son derece basittir: “İnternette olmanın verdiği rahatlık ile kötülük yapan, adeta ipi salınmış bir saldırgan gibi sarkastik ve küçümseyici bir söylemle masum insanlara saldıran kişi!”

Troll türkçesi ne demektir?

Sosyal medya hesaplarında çok kullanılan troll kelimesi son zamanlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. ... Troll kelimesi İngilizce sürükleme kelimesinden alıntıdır. Bu sebeple dilimize İngilizceden geçmiştir. Dilimizde ise alaycılık, mizahi üslup anlamlarında kullanılmaktadır.

Troll insan ne demek?

Trollemek ciddi olunması gereken bir konuda, ortamda veya herhangi bir platformda olayı ciddiye almadan alaycı bir tavırla şakalaşmak manasına gelmektedir. Troll yapmak da trollemek ile aynı anlamı taşımaktadır. Sosyal medyadaki kullanım amacı ise bazı insanları hesaplardan etkilemektir.

Troller gercek mi?

Trol, İskandinavya folkloründe geçen ve korkunç gözüken bir mistik, insanımsı devasa yaratıktır. Troller folklörde, İngiliz peri masallarındaki Ogreler benzeri şeytani devlerden, dağlarda yaşayan, dağa insanları kaçıran, vahşi ve daha insan benzeri yaratıklara kadar birçok farklı şekilde tasvir edilmişlerdir.