Devlet Memurları Kanununa göre izin çeşitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Devlet Memurları Kanununa göre izin çeşitleri nelerdir?
  2. Mazeret izni hangi durumlarda kullanılır memur?
  3. Memur en az kaç ay ücretsiz izin alabilir?
  4. Mazeret izni hangi durumlarda kullanılır?
  5. Öğretmen mazeret izni hangi durumlarda kullanılır?
  6. Öğretmen mazeret izinleri nelerdir?
  7. Sözleşmeli Öğretmen mazeret izni kullanabilir mi?

Devlet Memurları Kanununa göre izin çeşitleri nelerdir?

MADDE 5- (1) Memurlar için öngörülen izin çeşitleri şunlardır: a) Yıllık izin, b) Mazeret izni, c) Hastalık ve refakat izni, ç) Aylıksız izin, d) Diğer izinler.

Mazeret izni hangi durumlarda kullanılır memur?

Eşinin ya da kendisinin anne, baba veya kardeşinin vefatı durumda da çalışan memura 7 gün izin verilir. Diğer mazeretler izinleri: Yukarıda sayılan mazeretler dışında herhangi bir mazeretle izin isteyen memura; bir yıl içinde toplu veya bölümler halinde, en fazla 10 güne kadar mazeret izni verilir.

Memur en az kaç ay ücretsiz izin alabilir?

A) Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine onsekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.

Mazeret izni hangi durumlarda kullanılır?

İşçi anne, babasını, kardeşini, eşini veya evladını kaybettiyse, İşçinin eşi doğum yapmışsa, İşçinin çocuğunun hastalanması halinde, İşçinin en az %70 oranında engelli bir çocuğunun olması durumunda onun tedavi sürecinde mazeret izni kullanılabilir.

Öğretmen mazeret izni hangi durumlarda kullanılır?

g) Memura, isteği üzerine eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba veya kardeşinin ölümü halinde ölüm tarihinden itibaren yedi gün izin verilir. ... Zaruret hâlinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir.

Öğretmen mazeret izinleri nelerdir?

1- Bilindiği üzere hem memur hem de öğretmenlere doğum, evlenme ve ölüm izni dışında, idarenin uygun göreceği mazerete binaen yılda 10 gün izin verilmesi mümkündür. Ocak ayında yapılan düzenlemede bu izni okullarda, okul müdürünün verilmesi öngörülmüştü.

Sözleşmeli Öğretmen mazeret izni kullanabilir mi?

Sözleşmeli öğretmenler mazeret durumuna göre izin alabilir ve izin hakları vardır.