Online psikolojik Danışmanlık Nedir?

İçindekiler:

  1. Online psikolojik Danışmanlık Nedir?
  2. Psikolog ücreti ne kadar?
  3. Online psikolojik Danışmanlık yasal mı?
  4. Psikolog bir seans kaç dakika?
  5. Psikolog Seans başı ne kadar alır?
  6. Online Danışman ne demek?
  7. Online Terapi kimler verebilir?
  8. Terapi en fazla kaç seans sürer?
  9. Danismanim Org nedir?
  10. Online Psikoterapi etkili mi?
  11. Online psikoterapi nedir?

Online psikolojik Danışmanlık Nedir?

Çevrimiçi psikolojik danışma, psikolojik desteğe ihtiyaç duyan bireyler ile uzman psikolojik danışman arasındaki ilişkinin telefon veya internet aracılığıyla ve yine terapötik müdahalelerin bu ortamda gerçekleştirilmesidir.

Psikolog ücreti ne kadar?

Danışmanlık ofisi/ Psikiyatri dal merkezi, hastane gibi yerlerde psikolog seans ücretleri 100- 250 tl arasında değişmektedir. Online terapilerdeki maliyet biraz daha farklıdır.50 Tl ile -200 tl arasında değişiklik gösterebilir.

Online psikolojik Danışmanlık yasal mı?

Online terapi, kişinin sağlığını korumasına yardımcı olmaktadır. Tedavilerin aksamaması da bu şekilde sağlanabilmektedir. Ülkemizde yeterli belgeleri olan ve alanında uzman psikologlar için online terapi yasal bir uygulama olarak öne çıkmaktadır.

Psikolog bir seans kaç dakika?

Bazen tek bir seans bile yapılabilir. Ancak bir seansta belirli bir konu ancak çözülebilir. Seanslar genellikle 50-60 dakika sürer. Yaşadığınız sorunun kronikliği ve yaşamınızı etkileme derecesi 18-24 seanslık bir program gerektirebilir.

Psikolog Seans başı ne kadar alır?

Büyük şehirlerde ve özellikle İstanbul da ki ortalama seans ücreti 150 TL'dir. Ortalama fiyatı 45 dakika üzerine belirledik. Yukarı veya aşağı doğru fark yaratan ücretlerin ne kadar mantıklı olduğu üzerine tartışılır. Bir seans ortalama 45 dakika sürer.

Online Danışman ne demek?

Online danışmanlık; profesyonel bir terapistin internet üzerinden sizinle soru ve sorunlarınız üzerinde çalışması, psikolojik destek ve yardım iletmesi sürecidir. Online cinsel terapi, cinsel danışmanlığın ve terapinin bilgisayar yardımıyla online görüntülü yapılması demektir.

Online Terapi kimler verebilir?

ONLINE TERAPİ KİMLER İÇİN UYGUNDUR?
  • Bedensel engelinden dolayı sokağa çıkmakta zorlananlar,
  • Açık alan korkusuna sahip hastalar,
  • Çok sık seyahat edenler,
  • Yoğun çalışma programı olanlar,
  • Yurtdışında yaşayan ve kendi anadilini konuşan bir uzmandan terapi almak isteyen Türk vatandaşları,
Daha fazla öğe...

Terapi en fazla kaç seans sürer?

Travma sonrası stres bozukluğu gibi durumlar, hastaların % 50'sinin iyileşme hissetmesi için yaklaşık 15-20 seans sürer. Bilişsel Davranışçı Terapi ile tedavi edilen bazı hastaların yaklaşık 10-20 seanstan sonra daha iyi hissettiklerini belirtmişlerdir.

Danismanim Org nedir?

Danismanim.org Eğitim ve Yazılım Çözümleri danismanim.org 2006 yılından bu yana eğitim alanında organizasyon, eğitim ve yazılım çözümleri sunar.

Online Psikoterapi etkili mi?

Online terapi hizmeti veren uzmanlara en sık sorulan sorulardan biri de online terapinin yüzyüze terapiler kadar etkili olup olmadığıdır. Bununla ilgili bir çok bilimsel araştırma yapılmıştır ve cevap evettir. Online terapiler de oldukça etkilidir.

Online psikoterapi nedir?

Online terapi, terapist ve danışanın farklı sebeplerle yüz yüze görüşmeleri yürütemediği durumlarda internet üzerinden psikoterapi hizmetinin sağlanmasıdır. 1986 yılında Cornell Üniversitesi'nde kurulan “Dear Uncle Ezra” isimli forum online terapinin ilk örneği sayılabilir.