El konulan ehliyet nereden alınır?

İçindekiler:

  1. El konulan ehliyet nereden alınır?
  2. Ehliyet için Nüfus Müdürlüğü'ne istiyor?
  3. Nufustan ehliyet almak ne kadar?
  4. Nüfus müdürlüğünden sürücü belgesi nasıl alınır?
  5. Alkolden 2 yıl alınan ehliyet nasıl geri alınır?
  6. Uyuşturucudan Ceza yatan ehliyet alabilir mi?
  7. Geçici sürücü belgesi ne kadar süre geçerli?

El konulan ehliyet nereden alınır?

Ehliyetine el konan sürücüler, belgeye el koyan trafik birimine ya da en yakın trafik denetleme şube müdürlüğüne, alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler. Bunun için herhangi bir ücret ödemesi gerekmez; cezanın ödendiğine dair belge ve “borcu yoktur” belgesi olmaktadır.

Ehliyet için Nüfus Müdürlüğü'ne istiyor?

Nüfus Müdürlüğü Ehliyet Randevusu İçin Gerekli Belgeler Öğrenim belgesi, Sürücü sağlık raporu, Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (ödendi dekontu), ... Adli sicil belgesi (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor).

Nufustan ehliyet almak ne kadar?

randevu.nvi.gov.tr Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve hizmet bedeli (13 TL + 2 TL) olmak üzere toplam 15 TL'dir.

Nüfus müdürlüğünden sürücü belgesi nasıl alınır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu alınarak yapılmaktadır.

Alkolden 2 yıl alınan ehliyet nasıl geri alınır?

Alkolden El Konulan Ehliyet Nasıl Geri Alınır? Alkollü araç kullanmak suçundan ehliyeti 2 yıl süreyle geri alınan sürücüler, İLK SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ, SÜDGE (Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi) Biriminde başvurarak ilgili eğitimi almak zorundadırlar.Eğitimi başarı ile tamamlamanız gerekmektedir.

Uyuşturucudan Ceza yatan ehliyet alabilir mi?

Türk Ceza Kanunu'nun 191. Maddesinde belirtilen “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak veya bulundurmak ya da uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak” ... Maddesinin ikinci ve takip eden fıkralarında belirtilen suçlarından hüküm giymiş kişiler ehliyet alamazlar.

Geçici sürücü belgesi ne kadar süre geçerli?

Geçici ehliyet belgesi, gerçek bir ehliyetin yerini tutar ve bu belgeyi araç kullanırken yanınızda bulundurmanız zorunludur. Geçici belgenin kullanım süresi ise 15 gün olarak belirlenmiştir. Bu süre içerisinde yeni ehliyetiniz elinize mutlaka ulaştırılmış olacağından dolayı süre sonunda hükmünü kaybeder.