Kürenin kütlesi nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Kürenin kütlesi nasıl bulunur?
  2. Kürenin formülü nedir?
  3. 8 kenarı olan geometrik şekle ne denir?
  4. Küre kaç tane yüzü vardır?
  5. Küre denklemi nasıl yazılır?
  6. Küre yarıçapı nasıl bulunur?
  7. Bir cismin kütlesi nasıl bulunur?
  8. Özkütle oranı nasıl bulunur?

Kürenin kütlesi nasıl bulunur?

Özkütle (d) = kütle (m) / hacim (v) şeklinde hesaplanır. Burada hacimin ne kadarı dolu olduğunu bilmiyoruz ama diğer iki veriyi yerine koyarsak; V = 90 / 6 = 15 cm3 olarak bulunur. Bizim küremizin toplam hacmi 30 cm3 olduğu için bunun 15 cm3 'ü boş olduğunu hesaplamış oluruz.

Kürenin formülü nedir?

Kürenin hacminin hesaplanmasında; V = (4/3)πr³ formülü kullanılıyor.

8 kenarı olan geometrik şekle ne denir?

2. Üçgenin 3 köşesi vardır . 3. Çemberin 1 kenarı vardır . 4. Küpün 8 kenarı vardır .

Küre kaç tane yüzü vardır?

Küre sanıldığı gibi çokyüzlüler sınıfına giren geometrik şekiller arasında yer almaz. Bunun en önemli sebebi ise kürenin tek bir yüzünün var olmasıdır. Yüzü olmadığı gibi hiçbir ayrıtı ve köşesi de bulunmayan bir geometrik şekildir. Küre'nin sadece bir eğri yüzeyi bulunmaktadır.

Küre denklemi nasıl yazılır?

Küre Denklemi: merkezi M(a,b,c) ve yarıçap uzunluğu r olan küre denklemidir. alınırsa küre denklemi; x 2 +y 2 +z 2 +Ax+By+Cz+D=0 biçimine gelir. ⇒ r = 1 2 A 2 +B 2 +C 2 -4D bulunur.

Küre yarıçapı nasıl bulunur?

Eğer sana çap verilirse yarıçapı elde etmek için çapı ikiye bölmeniz gerekir. Yarıçap değerini bildikten sonra kürenin yüzey alanı verilirse o zaman yüzey alanını 4π'ye bölüp bu işlemin kare kökünü alarak yarıçapı bulabilirsiniz. Bu durumda, r = karekök(yüzey alanı/4π)'dir.

Bir cismin kütlesi nasıl bulunur?

Kütlenin formülü için öncelikle hacmin formülünden bahsedilmek gerekir. Bir maddenin hacmini hesaplamak istersek genişliği, yüksekliği ve eni çarpılır. Kütlelerde ise özkütle ve hacim çarpıldıktan sonra istenen değer elde edilir.

Özkütle oranı nasıl bulunur?

Özkütle hesaplamak için fizikte özkütle formülü kullanılır. Özkütle formülü d=m/v şeklindedir. Burada d özkütlenin g/cm³ cinsinden değerini ifade eder. m gram cinsinden kütleye, v ise cm³ cinsinden hacme denk gelir. Dolayısıyla özkütle kütle/hacim formülüyle kolaylıkla hesaplanabilir.