E devletten GBT sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E devletten GBT sorgulama nasıl yapılır?
  2. E Devlet'ten Sabıka kaydı nasıl alınır?
  3. E devletten GBT nedir?
  4. Savcılıktan adli sicil kaydı nasıl alınır?
  5. GBT sorgulamasında hangi bilgiler çıkar?

E devletten GBT sorgulama nasıl yapılır?

İnternet üzerinden GBT sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkündür; İlk önce, e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız. Ardından, adli sicil kaydı sorgulama başlığı ile bulunan ekranda yer alan bilgileri göreceksiniz.

E Devlet'ten Sabıka kaydı nasıl alınır?

arasında imzalanan protokol kapsamında vatandaşlar, “Adlî Sicil Belgesini” e-Devlet kapısı'ndan alabileceklerdir. www.turkiye.gov.tr internet adresindeki e-Devlet kapısı'ndan alınan adlî sicil belgeleri üzerinde güvenlik için barkod numaraları bulunacaktır.

E devletten GBT nedir?

GBT (Genel Bilgi Toplama) herhangi bir vatandaşın devlet nezdinde tutulan suç kaydıdır. GBT Sorgulaması sonucunda Adli Sicil Kaydı dökümü alınmaktadır. Halk dilinde ise sabıka kaydı olarak da kullanılmaktadır. Kısacası “ GBT, Adli Sicil Kaydı ve Sabıka Kaydı” aynı işlemleri ifade etmektedir.

Savcılıktan adli sicil kaydı nasıl alınır?

Savcılıktan Adli Sicil Kaydı almak mümkündür. Adliyeden alınacak adli sicil kaydına cumhuriyet savcılığı sabıka kaydı ya da savcılık sabıka kaydı da denilmektedir. Adliyeden adli sicil kaydı alınırken savcılığa dilekçe ile müracaat edilmesi gerekmektedir.

GBT sorgulamasında hangi bilgiler çıkar?

Kişi hakkında geçmişinde ahlaki ya da toplumsal bir suç işlemiş ya da işlememiş olduğu GBT uygulaması sonrasında çıkan verilerde görülebilmektedir. Ayrıca GBT'sine bakılan kişinin hükümlü ya da eski hükümlü olup olmadığı da bu sorgulamalar sonucunda öğrenilebilmektedir.