DLR1 testi nedir?

İçindekiler:

  1. DLR1 testi nedir?
  2. Pilotluk DLR sınavı nedir?
  3. DLR-1 testi nedir?
  4. Pilotaj ne demek?

DLR1 testi nedir?

DLR1 dediğimiz sınav 7 tane yetenek modülünden ve 3 tane bilgi modülünden ve yaklaşık 250 soruluk kişilik testinden oluşan, dokunmatik ekranlı bilgisayar ortamında gerçekleşen, CBT (Computer Based Test) dediğimiz küçük oyunlardan meydana gelen testlerle yapılan bir sınavdır.

Pilotluk DLR sınavı nedir?

DLR, pilot adayı olmak için başvuran adaylar arasından seçim yapmak amacıyla elemeye dayalı uygulanan bir sınav olarak karşımıza çıkmaktadır. ... Yeterli yabancı dil puanı bulunmayan adaylar için ise Dyned sınavından başarılı olması durumunda DLR sınavına davet edilir.

DLR-1 testi nedir?

Dünyada ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan DLR-1 sınavı sizin temel bilgi düzeyinizin ve temel yeteneklerinizn pilotluk eğitimine uygun olup olmadığını test eden bir sınavdır. 2018 yılında girdiğim ve MIC dışındaki bütün modülleri geçtiğim DLR-1 sınavı hakkındaki bilgi birikimimi ve deneyimimi sizlerle paylaşıyorum.

Pilotaj ne demek?

Pilotaj; sivil havacılık konusunda talep edilen ulusal ve küresel şartlara uygun halde eğitim almış pilotların yetiştirilmesini amaçlayan bir bölümdür.