Militanlık yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Militanlık yapmak ne demek?
  2. Türkçe sözlükte militan ne demek?
  3. Militan ne denir?
  4. Militan ne demek Ekşi?
  5. Aktivist kelimesinin anlamı nedir?
  6. Militan ateist ne demek?
  7. Holigan ismi nereden gelir?
  8. Holigan taraftar ne demek?
  9. Irtica ne anlama gelir?
  10. Irtica yanlısı ne demek?
  11. Aktivist nasıl yazılır TDK?
  12. Cevre aktivisti ne demek?
  13. Holigan ne demek sözlük anlamı?
  14. Holigan ne demek türkçe anlamı?

Militanlık yapmak ne demek?

sıf. (Fr. militant < Lat.) 1. Bir düşüncenin, bir görüşün yerleşmesi, başarıya ulaşması, bir idealin gerçekleşmesi için savaşan, mücâdele eden: Sizin yaptığınız şey de politika.

Türkçe sözlükte militan ne demek?

Militan ne demek sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. ... Fransızca'da Militant anlamına gelen kelime TDK'ya göre Bir düşüncenin, bir görüşün başarı kazanması için savaşan, mücadele eden kimse anlamına gelmektedir.

Militan ne denir?

Bir düşüncenin veya görüşün başarı kazanması için savaşan, gerekirse zor kullanarak illegal yasa dışı yollarla mücadele eden kimselere Militan denir. Militan, bir amacı benimsemek desteklemek için şiddetle kavgacı veya saldırgan anlamına gelir.

Militan ne demek Ekşi?

bir orgutun etkin uyesine verilen ad. 2. bir siyasal örgütün etkin üyesi. ... 3. mücadelesini zor kullanarak ve yasa dışı yollarla yapan taraftar.

Aktivist kelimesinin anlamı nedir?

Aktivizm, aktivasyonizm, aksiyonizm veya etkincilik, toplumsal değişme ya da politik değişiklik meydana getirmek için kasıtlı bir biçimde yapılan eylem olarak tanımlanabilir. Bu eylem çelişmeli tartışmalarda taraflardan birini desteklemek ya da muhalefet etmektir.

Militan ateist ne demek?

Yeni Ateizm (militan ateizm veya köktenci ateizm olarak da bilinir), bazı yirmi birinci yüzyıl ateistleri tarafından ileri sürülen bir akımdır. ... Yeni Ateizm sıklıkla laik hümanizm ve antiteizm gibi akımlardan temel alır ve bunların temel ilkeleri ile örtüşür.

Holigan ismi nereden gelir?

İngilizce hooligan "her çeşit serseri" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Houlihan "tipik bir İrlandalı soyadı" özel adından türetilmiştir.

Holigan taraftar ne demek?

Holiganlık, özellikle futbolda fanatikliğin gelişmiş, zarar verici eylemlere dönüşmüş halidir. Fanatik insanların, fanatiklik duygularının artık saldırganlığa dönüşmesine ve çevresine zarar verme boyutlarına ulaşmasına holiganizm denir.

Irtica ne anlama gelir?

İrtica, eskiye geri dönüş, gericilik, geri kafalılık veya reaksiyonizm önceki koşullara dönüşü isteyen, aşırı tutucu ve ilerlemelere karşıt olan, herhangi bir toplumsal ya da siyasi hareket ya da ideoloji ve buna bağlı eylemler.

Irtica yanlısı ne demek?

İrtica kelimesi neden kullanılır, nedir ve hangi anlamları taşımaktadır merak ediyor olabilirsiniz. ... İrtica kelimesi (Türkçe: “birinin yerine dönmek”) ya da tepkisi, eski koşullarına dönmek isteyen herhangi bir toplumsal ya da politik hareket ya da ideoloji aşırılık yanlısıdır ve ilerlemeye karşıdır.

Aktivist nasıl yazılır TDK?

TDK sözlüğünde aktivist, etkinci anlamı ile yer almaktadır. Eylem yapan kişiyi tanımlamak için kullanılmaktadır. Farklı alanlarda kullanılabilen bir kelimedir. Ancak sıklıkla haber ve siyasi konularda aktivist ve aktivizm kelimeleri geçmektedir.

Cevre aktivisti ne demek?

Genel aktivist hareket içerisinde önemli bir alan oluşturan çevresel aktivizm hareketi, kuruluşları çevreye duyarlı olmaya, ürün ve hizmetlerin çevre üzerinde olası zararlarını minimize etmeye, sürdürülebilirlik, çevresel sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çağırmaktadır.

Holigan ne demek sözlük anlamı?

Holigan kelime fanatizmi destekleyen kişiler için kullanılır. Yani holigan Türk dil kurumuna göre fanatik ve bir konuda aşırı tutkun demektir. Bu tutkunun çevreye zarar vermesi de söz konusudur.

Holigan ne demek türkçe anlamı?

Holigan kelime fanatizmi destekleyen kişiler için kullanılır. Yani holigan Türk dil kurumuna göre fanatik ve bir konuda aşırı tutkun demektir. Bu tutkunun çevreye zarar vermesi de söz konusudur.