Mahcup nasıl yaz?

İçindekiler:

  1. Mahcup nasıl yaz?
  2. Mahçup olmak nasıl yazılır TDK?
  3. Antre nasıl yazılır TDK?
  4. Naçizane TDK nasıl yazılır?
  5. Müsaade etmek nasıl yazılır?
  6. Koridora ne denir?
  7. Antre şakası ne demek?
  8. TDK restoran nasıl yazılır?
  9. Misafirperver mi misafirperver mi?
  10. Misafirperverlik nedir TDK?
  11. Kibir ne demek anlami?
  12. Ahengi mi Ahenki mi?

Mahcup nasıl yaz?

Utangaç ve çekingen anlamına gelen mahcup kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olması sebebiyle çok fazla yanlış kullanılmaktadır. Yazı dilinde de karıştırılan kelime genellikle mahçub şeklinde yazıldığı görülmektedir. Ancak kelimenin doğru yazılışı TDK sözlüğüne göre 'mahcup' şeklindedir.

Mahçup olmak nasıl yazılır TDK?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda mahçup diye bir kelime bulunmamaktadır. Kelime'nin doğrusu MAHCUP'TUR. Mahcup kelimesi Arapça "maḥcūb"tan dilimize girmiştir.

Antre nasıl yazılır TDK?

a. (a'ntre) 1. Giriş: “Bir müddet sonra her ikisi de büyük antreden çıkıp kaybolurlar” -A. M.

Naçizane TDK nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''nacizane" olarak yazılır. Aşağıda cümle içerisinde doğru örnekleri görebilirsiniz. DOĞRU KULLANIM: Sizden nacizane bir isteğim olacak, eğer beni dinlerseniz... YANLIŞ KULLANIM: Naçizane şekilde ricanı ilet, gereğini yaparız.

Müsaade etmek nasıl yazılır?

MÜSAADE NASIL YAZILIR? Bu kelimeninmüsaade mi, müsade mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı müsaade şeklinde olmalıdır.

Koridora ne denir?

Antre Fransızca' dan dilimize gelmiş bir kelimedir. ... Antreler sofalardan daha küçük olup odalara koridorlar ile ulaşılır.

Antre şakası ne demek?

Birincisi, oyuncunun rol gereği seyircinin duyacağı biçimde ama öbür oyuncuların duymadığı varsayımıyla düşüncelerini söylemesi. İkincisi ise oyuncunun doğrudan seyirciye doğru konuşması. Antre: Oyun esnasında oyuncunun sırası geldiğinde sahneye çıkması.

TDK restoran nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Restorant şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Restoran şeklinde olmalıdır.

Misafirperver mi misafirperver mi?

Misafirperver mi?” yoksa “Misafir perver mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Misafir perver şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Misafirperver şeklinde olmalıdır.

Misafirperverlik nedir TDK?

Misafirperver sözlükteki anlamı nedir? Konuksever. Misafirleri seven, elinden geldiğince onlara her türlü ikramı, yardımı ve önemi gösteren, misafir ağırlamak ağırına gitmeyen kişi.

Kibir ne demek anlami?

Kibir, kendini başkalarından üstün görmektir. Başkalarını beğenmeme ve kendini diğerlerinin üstünde görme davranışıdır. Bir davranış olarak dışarıya yansımayabilir. İnsan kendi içinde gizli bir büyüklenme hissine sahip olabilir.

Ahengi mi Ahenki mi?

Eskiden belagat kitaplarında âhenk kavramı “fesahat” sözüyle karşılanırdı. Ahenk olarak adlandırma Tanzimat'tan sonradır. Günümüzde ise “âhenk” karşılığı olarak “uyum” sözcüğü kullanılmakta.