Avokado ağacı nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Avokado ağacı nasıl yetiştirilir?
  2. Evde avokado meyve verir mi?
  3. Avokado bitkisi ne kadar su ister?
  4. Avokado ilk meyvesini ne zaman verir?
  5. Avokadoya aşı gerekir mi?
  6. Avokadonun bakımı nasıl yapılır?
  7. Avokadonun bozulduğunu nasıl anlarız?
  8. Avokado hangi bölgelerde yetişir?
  9. Avokado soğuk iklimde yetişir mi?
  10. Avakado Fidanı kaç günde bir sulanır?

Avokado ağacı nasıl yetiştirilir?

  1. Evde avokado yetiştirmek için en doğru mevsim ilkbahardır. ...
  2. Kavanozunuzu doğrudan güneş almayan ama güneş gören bir noktaya yerleştirin. ...
  3. Avokado, sıcak ve güneşli yerleri sever fakat ilk zamanlarda direkt güneşten hoşlanmaz. ...
  4. Eğer bitkinizin yaprakları sarıya dönerse bu çok fazla suladığınızın bir göstergesidir.
Daha fazla öğe...

Evde avokado meyve verir mi?

Evde avokado bitkisi yetiştirmenin anahtarı, sağlıklı bir kök ve yine doğru olarak filizlenmesini sağlamaktan ibarettir. Meyve vermeyecek, ancak sevimli ve yeni bir ev bitkisine sahip olacaksınız.

Avokado bitkisi ne kadar su ister?

-İç mekan içerisinde avokado sulamasının genelde 15 günde 1 olması gerekir. Fazla sulama fidanlarızın ölmesine neden olur.

Avokado ilk meyvesini ne zaman verir?

Aşılı bir avokado ağacının meyve vermesi fidanı dikildikten sonra 3 yıl içerisinde olmaktadır.Avokado fidanı çiçeklerini çeşide göre şubat mart ayları içerisinde açmaktadır.

Avokadoya aşı gerekir mi?

Avokadolar değişik yöntemlerle çoğaltılabilir. En çok kullanılan ticari üretim yöntemi aşı ile çoğaltmadır. Ülkemizde avokadoların aşı ile çoğaltılmasında anaç olarak soğuğa, kirecin neden olduğu kloroza ve bazı hastalıklara daha dayanıklı oldukları için Meksika soyu çöğürleri tercih edilir.

Avokadonun bakımı nasıl yapılır?

Avokado ağacı, çok fazla bakım gerektirmez. İlk ekildiği zaman sık sık sulamak gerekir. Zaman geçtikçe çok fazla sulamaya ihtiyaç duymazlar. Yaprakları sarıya dönerse su vermeyi kesmeniz gerekir.

Avokadonun bozulduğunu nasıl anlarız?

Sapına Dikkat Edin. Bir avokadonun kötü olup olmadığını anlamak için mükemmel bir ipucu, gövdeyi veya sapı çıkarmaktır. Avokado olgunlaşmış ancak bozulmamışsa, kök kolayca uzaklaşır ve yeşil eti ortaya çıkarır. Kahverengi görürseniz, olgunlaşır; siyah veya koyu bir et görüyorsanız, avokado çürür ve atmanız gerekir.

Avokado hangi bölgelerde yetişir?

Ülkemizde ise en çok Antalya ve Mersin illerinden üretilmektedir. Bu iki il çok sıcak olduğu için tropikal meyvelerin üretimi için uygundur. Hatta muz ve kivi gibi meyvelerde bu bölgede üretiliyor. Avokado yetiştiriciliğine Türkiye yeni başlamıştır.

Avokado soğuk iklimde yetişir mi?

Avokadonun anavatanı Meksika'dır. Narenciyenin yetiştiği bölgeler avokado için de elverişli olmakla birlikte soğuğa narenciyeden daha hassastır. Avokado dona çok dayanıksız bir ağaç olduğundan tropikal ve subtropikal alanlarda yetişebilir.

Avakado Fidanı kaç günde bir sulanır?

Avokado bahçelerinde ilk yıllarda her fidan için yapılan çanak veya fidanları içine alan karıklara su verilerek sulama yapılır. İklim ve toprak yapısına göre fidanlar 7-10 gün ara ile kök bölgesini ıslatacak kadar sulanmalı, fazla sulamadan kaçınılmalıdır.