Wiki sayfası nedir?

İçindekiler:

  1. Wiki sayfası nedir?
  2. Wiki nedir ne ise yarar?
  3. Wikipedia yı kim yönetiyor?
  4. Wiki ler nedir?
  5. Vikipedi nasıl çalışır?
  6. Wikipedia kaynak gösterme nasıl yapılır?

Wiki sayfası nedir?

Wiki kullanıcıların büyük bir kısmını kolaylıkla zenginleştirip biçimlendirebildikleri bir Internet sitesidir. Wiki, Özgür Belgeleme Lisansı altında kullanıcıların yeni sayfa yaratmasına, sayfalarda düzenlemeler yapmasına ve bu sayfaları birbirine bağlamasına izolanak sağlayan bir yazılımdır.

Wiki nedir ne ise yarar?

Wikipedia, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi. MediaWiki yazılımı kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır.

Wikipedia yı kim yönetiyor?

Siteyi çalıştıran donanım, sizlerin bağışlarıyla finanse edilen bir yardımsever kuruluş olan Vikipedi vakfınındır. Mütevelli heyeti ve site kurucusu Jimmy Wales, vakfın yalnızca ansiklopedilerden ibaret olmayan tüm projelerini izler.

Wiki ler nedir?

Viki, bir iş birliği etrafında toplanan kimselerin web tarayıcı üzerinden yeni sayfalar oluşturmasına, sayfalarda düzenlemeler yapmasına ve bu sayfaları birbirine bağlamasına olanak sağlayan MediaWiki vb. bir yazılım altyapısı kullanan web sitelerinin genel adı.

Vikipedi nasıl çalışır?

Vikipedi, içeriği dünyanın her köşesinden gönüllü insanlar tarafından ortaklaşa hazırlanan açık kodlu, özgür, kâr amacı gütmeyen ücretsiz bir ansiklopedidir. ... Vakfa ait Vikipedi'ye kardeş projeler de mevcuttur. Vikipedi'de ve kardeş projelerde, cesur olup sayfalara katkıda bulunmanız teşvik edilmekte ve istenmektedir.

Wikipedia kaynak gösterme nasıl yapılır?

Kaynak gösterme aracı için Özel: Kaynak Göster bağlantısını tıklayarak bu alana kaynak göstermek istediğiniz maddenin adını yazın veya kaynak göstermek istediğiniz madde tarayıcınızda açık iken soldaki Sayfayı kaynak göster bağlantısına tıklayın.