Lise taban puanları nereden bakılır?

İçindekiler:

  1. Lise taban puanları nereden bakılır?
  2. LGS boş kontenjanlar nasıl öğrenebilirim?
  3. Lise nakil işlemleri nereden yapılır?
  4. LGS boşta kalanlar ne yapacak?
  5. LGS nakil işlemleri nereden yapılır?
  6. E devlet üzerinden nakil nasıl yapılır?

Lise taban puanları nereden bakılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bugün açıklanan LGS tercih sonuçları ile birlikte, liselerin taban puanları ve boş kontenjanlar da belli oldu. LGS lise taban puanları ve boş kontenjanları listesini eokul.meb.gov.tr adresinden görebilirsiniz.

LGS boş kontenjanlar nasıl öğrenebilirim?

Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

Lise nakil işlemleri nereden yapılır?

Son olarak MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 1. Nakil başvuru işlemleri, tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başladı. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.

LGS boşta kalanlar ne yapacak?

Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021 tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak."

LGS nakil işlemleri nereden yapılır?

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

E devlet üzerinden nakil nasıl yapılır?

Öğrenciler nakil işlemlerini tamamlamak için, ilk olarak e-devlet sistemine giriş yapmalıdır. E-devlet sisteminde yer alan e-okul yönetim bilgi sistemi seçilmelidir. Öğrenciler bilgi sistemine giriş yaparak, nakil işlemlerine başvuru yapabilir.