Ne zaman emekli 4C?

İçindekiler:

  1. Ne zaman emekli 4C?
  2. Memur en son kaç yaşına kadar çalışabilir?
  3. Memur kamuda kaç yaşına kadar çalışabilir?
  4. Kadınlar en fazla kaç yaşına kadar çalışabilir?

Ne zaman emekli 4C?

4B ve 4C erkek çalışanlarından 01.01.2011 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olanlar "en erken" 61 ila 65 yaş aralığında emekli olabilecek. 4B ve 4C kadın çalışanlarından 01.01.2015 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olanlar "en erken" 61 ila 65 aralığında emekli olabilecek.

Memur en son kaç yaşına kadar çalışabilir?

Memurlar genel olarak 65 yaşını dolduracakları tarihe kadar çalışabilirler. Bu yaşın dolumundan sonra aktif memurluk çalışmaları sona erer. Ancak bazı kamu personeli için bu yaş haddi daha ileri veya daha ön bir tarih olarak belirlenmiştir.

Memur kamuda kaç yaşına kadar çalışabilir?

EMEKLİLİK YAŞI Emekli Sandığı Kanunu'nda yapılan değişikliği göre, iştirakçilerin görevleriyle ilgilerinin kesilmesini gerektiren yaş haddi, 61 yaşını doldurdukları tarihe indiriliyor. 61 yaşını dolduranların açıktan veya naklen tayinleri yapılamayacak.

Kadınlar en fazla kaç yaşına kadar çalışabilir?

Son düzenleme ile de 2008 tarihinden sonra ilk kez sigortalı olanlar için kademeli emeklilik sistemi getirildi ve 7200 prim gün sayısı konuldu. Kadın çalışanlar en düşük 58 yaşında emekli olabilecek, en yüksek de 65 yaşında emekli olabilecek.