Matrah artırımı başvuruları ne zaman?

İçindekiler:

  1. Matrah artırımı başvuruları ne zaman?
  2. Matrah artırımı iptal olur mu?
  3. Vergi affı resmi gazetede çıktı mı?
  4. 7326 başvurular başladı mı?
  5. 7326 sayılı kanun ne zaman son?
  6. Matrah artırımı zorunlu mu?
  7. 2021 yeni yapılandırma resmi gazetede yayınlandı mı?

Matrah artırımı başvuruları ne zaman?

Matrah ve vergi artırımları 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Matrah ve vergi artırımı sonucu hesaplanan vergiler, peşin veya ilk taksit Eylül 2021 ayından başlamak üzere ikişer aylık dönemler halinde azami 6 taksitte ödenebilecek.

Matrah artırımı iptal olur mu?

Evet, mükelleflerin başvuru süresinin son günü olan 31 Ağustos 2021 tarihine kadar (bu tarih dahil) vermiş oldukları matrah ve vergi artırımı bildirimlerini iptal ettirmek suretiyle matrah ve vergi artırımlarından kısmen veya tamamen vazgeçmeleri mümkün bulunuyor.

Vergi affı resmi gazetede çıktı mı?

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ... Milyonlarca borçlu için yeni bir yapılandırma olanağı getiren yasa, Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

7326 başvurular başladı mı?

Başvurular, kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başlamış olup, yapılandırma için son başvuru tarihi 'dir.

7326 sayılı kanun ne zaman son?

7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu İçin Son Başvuru Tarihi: .

Matrah artırımı zorunlu mu?

Zorunlu mu? Matrah artırımı zorunlu değil, isteyen mükellefler bu haktan yararlanabilirler. Genel olarak bir yıla ya da bir vergi türüne ilişkin matrah artırımı yapılması, diğer yıllar ya da diğer vergi türleri için de yapılmasını zorunlu kılmıyor.

2021 yeni yapılandırma resmi gazetede yayınlandı mı?

30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden yapılandırılacak. ... Son yapılandırmadan yararlanan ancak borcunu zamanında ödeyemeyenler de yapılandırmadan yararlanabilecek.