Antalya'da deprem kaç büyüklüğünde oldu?

İçindekiler:

  1. Antalya'da deprem kaç büyüklüğünde oldu?
  2. Alanya depremi nerelerde hissedildi?
  3. 5 Aralık'ta deprem oldu mu?
  4. Kaş kaçıncı derece deprem bölgesi?
  5. Helen fay hattı nereden geçiyor?
  6. Alanya deprem bölgesi mı?
  7. Az önce deprem nerede oldu 5 Aralık?
  8. 5 Aralık deprem nerede oldu?

Antalya'da deprem kaç büyüklüğünde oldu?

Antalya'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Alanya depremi nerelerde hissedildi?

Deprem Antalya merkezden ve çevre illerden de hissedildi. Yerin 90 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem sonrası, Antalya Valisi Ersin Yazıcı herhangi bir olumsuz ihbar almadıklarını açıkladı. AFAD, yaşanan depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu.

5 Aralık'ta deprem oldu mu?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 5 Aralık 2020 Cumartesi günü yaşanan depremlerin paylaşıldığı son depremler listesi şu şekilde… #DEPREM: Akdeniz'de Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında saat 15.44'te 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kaş kaçıncı derece deprem bölgesi?

Bölgemiz l'inci derece deprem bölgesi ilan edildi.

Helen fay hattı nereden geçiyor?

Helen Yayı Girit'in güneyinden KD yönünde, Rodos'un güneyinden, Fethiye Körfezi'ne doğru uzanır. Bu yay Fethiye Körfezi ve Girit arasında Strabo ve Plini çukurları kenarında ters fay bileşenli, sol yönlü doğrultu atımlı fay karakterindedir. Bu yayın devamı Kıbrıs kuzeyi ve İskenderun Körfezine kadar uzanır.

Alanya deprem bölgesi mı?

Balçık zeminler, alüvyon zeminler, tarım yapılan ova alanları risklidir. Antalya için Gazipaşa, Manavgat, Alanya, Serik, Aksu, Kemer, Finike Kumluca, Demre, Kaş, Antalya sahil kısmının hepsi risklidir” dedi.

Az önce deprem nerede oldu 5 Aralık?

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 5 Aralık 2020 Cumartesi günü yaşanan depremlerin paylaşıldığı son depremler listesi şu şekilde… #DEPREM: Akdeniz'de Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında saat 15.44'te 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

5 Aralık deprem nerede oldu?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Akdeniz açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5,4 olarak açıkladı. AFAD'ın Antalya'nın Gazipaşa ilçesinin 39 kilometre açığı olarak tespit ettiği deprem, yerin 77,22 kilometre derinliğinde gerçekleşti.