Cenaze gömüldükten sonra imam ne yapar?

İçindekiler:

  1. Cenaze gömüldükten sonra imam ne yapar?
  2. Ölen bir kişiye ne olur?
  3. Hoca telkinde ne der?
  4. Ölmek üzere olan hastaya ne yapılır?

Cenaze gömüldükten sonra imam ne yapar?

ölü gömüldükten sonra mezar başında imamın dinî sözler söylemesi. talkın verme işi, böyle bir kişinin, defin işleminin ardından mezarın başında bekleyerek bu süreçte mevtayı teskin etmesi ve sorgu melekleri ile olan karşılaşmasını daha ıstırabsız hale getirmeye çalışmasıdır. ...

Ölen bir kişiye ne olur?

Öldükten ilk yarım saat sonrasında tüm refleksler kaybediliyor. Göz kapakları kapanmazken, kaslar gevşiyor, boşaltım sistemi tamamen kendisini salıyor. İdrar ve sperm ve salya akıntısı görülüyor. Ölümün ardından ortalama 10 saat içerisinde vücut tamamen kaskatı kesiliyor.

Hoca telkinde ne der?

Ölü 'Bize yol göster, Allah sana rahmet etsin' der ama siz fark etmezsiniz. Sonra şöyle desin: 'Dünyadayken, Allah'tan başka tanrı yoktur, Muhammed Allah'ın kulu ve elçisidir şeklindeki tanıklığını, Allah'ın rab, Muhammed'in peygamber ve Kur'ân'ın da imam olduğuna razı olduğunu anımsa.

Ölmek üzere olan hastaya ne yapılır?

Hadis-i Şerifde, Yasin Sûresinin hem ölüm döşeğinde olan hastaya okunmasına hem de ölmüş mü'minlerin ruhuna bağışlanmak üzere okunabileceğine işaret edilmektedir. Peki bunu faydası nedir? Ölmek üzere olan kişinin yanında kelime-i tevhîd ve kelime-i şehâdet okunmasına telkin denilir.