Turunç reçeli kaç saat kaynar?

İçindekiler:

  1. Turunç reçeli kaç saat kaynar?
  2. Turunç şekerlemesi nasıl yapılır?
  3. Turunç reçeli sert oldu ne yapmalıyım?
  4. Sıvı olan reçel nasıl koyulaştırılır?

Turunç reçeli kaç saat kaynar?

Bu işlem de bitince şekerimizi ve 4 su bardağı suyumuzu koyup orta ateşte kıvam alana kadar suyu pişiyoruz. Reçelimizi yaklaşık olarak 30-40 dakika sürüyor.

Turunç şekerlemesi nasıl yapılır?

Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6-8 eş parçaya bölün. Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin. Yorgan iğnesi ve temiz bir ip yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin. Kaynayan suyun içinde 7-8 dakika kabukları bekletin ve soğuk suya koyun.

Turunç reçeli sert oldu ne yapmalıyım?

Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.

Sıvı olan reçel nasıl koyulaştırılır?

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.