Çikolata çeşitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Çikolata çeşitleri nelerdir?
  2. Hangi çikolata iyi?
  3. Kaç tane çikolata vardır?
  4. Çikolata özellikleri nelerdir?
  5. Çikolata sağlıklı mı?
  6. Çikolatanın kökeni neresidir?
  7. Çikolata nasıl yapılır kısa bilgi?
  8. Sütlü çikolata zararlı mı?
  9. Çikolata zararlı mi?
  10. Çikolata neden sağlıksız?

Çikolata çeşitleri nelerdir?

Çikolata Türleri
  • Yüzlerce farklı tat ve şekilde çikolata damaklarımızı lezzetlendirse de, temelde 6 çeşit çikolata bulunuyor. Eğer kaliteye ve farklı tatlara düşkünseniz, çikolata çeşitlerini tanımanızda fayda var.
  • Bitter Çikolata:
  • Sütlü Çikolata:
  • Beyaz Çikolata:
  • Kaplama / Kuvertür:
  • Dolgulu Çikolata: ...
  • Pralin:

Hangi çikolata iyi?

Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici.

Kaç tane çikolata vardır?

Tropik kakao ağacının çekirdek tohumlarından yapılan ve tarihi milattan öncesine dayanan çikolatanın bilinen çeşit sayısının son çeşit artarak çeşide ulaştığı öğrenildi.

Çikolata özellikleri nelerdir?

Çikolata magnezyum, sodyum, potasyum, bakır, çinko gibi mineraller ile posa da içermektedir. Polifenol içeriğinin yanında mineral ve posa içeriği ile kalp sağlığını desteklediği ve kan kolesterol düzeylerinin kontrolünde rol oynadığı da bildirilmektedir.

Çikolata sağlıklı mı?

Çikolata sağlık için gerekli birçok mineral, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko, polifenoller ve bakır içerir. Yapılan pek çok araştırma, özellikle bitter çikolatanın düşük miktarlarda tüketildiğinde sağlığa faydalı olduğunu ortaya koyuyor.

Çikolatanın kökeni neresidir?

Çikolatanın geçmişi bundan tam 4000 yıl öncesine dayanıyor. Tarihi kaynaklara göre çikolata ilk kez Meksika topraklarında içecek şeklinde kullanılıyor. M.Ö. 1900'lerde şu anki Meksika topraklarında yaşamını sürdüren Olmekler'den önceki toplumun keşfi.

Çikolata nasıl yapılır kısa bilgi?

Fabrikada temizlenen kakao çekirdekleri kavrulur ve öğütülür. Elde edilen macun görünümündeki sıvı,çikolata yapımında kullanılır. Ayrıca preslenerek kakao ve kakao yağı elde edilir. Kavrulmuş kakao parçaları şekerle karıştırılır ve bir kapta ağır silindirlerle hamur haline getirilir.

Sütlü çikolata zararlı mı?

Sütlü Çikolatanın Zararları Nelerdir? Vücudun ihtiyaç duyduğu yağ oranını dozunda tüketildiğinde tek başına karşılayabilir. Fakat fazla kullanımı istenmeye kilolara sebep olabilir. 100 gram sütlü çikolatada 250-300 arası kalori bulunur. Doldu maddelerine bağlı olarak ise kalori miktarı artar.

Çikolata zararlı mi?

Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.

Çikolata neden sağlıksız?

Çikolata yüksek kalori içeren bir yiyecek olduğu için kilo almanıza sebep olmaktadır. Bitter ve sade çikolata dışında özellikle fındıklı, fıstıklı ve özel aroma içeren çikolatalar sizin daha hızlı kilo almanıza neden olur.