Ya cami ya Vedud ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ya cami ya Vedud ne anlama gelir?
  2. Ya cami esması ne için okunur?
  3. Ya cami ya Vedud hangi saatlerde okunur?
  4. Ya Vedud hangi durumlarda okunur?
  5. Ye Vedud ne demek?
  6. Ya Vedud çok okunursa ne olur?

Ya cami ya Vedud ne anlama gelir?

Anlamı: Varlıklara suretveren, şekillendiren, ilham veren anlamlarına gelir..

Ya cami esması ne için okunur?

- El-Câmî ismi kayıp olan bir eşyayı bulmak, iki kişi arasındaki sevgi ve beraberliğin teminini sağlamak için ''Ya Cami Celle Celalühü'' diyerek toplam 114 kere okunur. ... - Dargın kişileri barıştırmak, veleri terk edenleri geri döndürmek için her gün 12996 kere ''Ya Cami Celle Celalühü'' okunup, dua edilmelidir.

Ya cami ya Vedud hangi saatlerde okunur?

El-Vedud zikri pazartesi günü erken saatte sabah namazından sonra 400 defa " Ya Vedud, Ya Gafur Celle Celaluhü " şeklinde okunduğunda tövbesi kabul olunur inşallah.

Ya Vedud hangi durumlarda okunur?

Vedud Esmasının Faziletleri Nelerdir? Kalbinin nurlanmasını, iç huzura kavuşmayı amaçlayan kişiler El-Vedud esmasının zikrini her vakit namazından 20 defa çekmelidir. Her gün 270 defa “Ya Vedud Celle Celalühü” tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur.

Ye Vedud ne demek?

Kur'an-ı kerimde 2 ayette geçen ve Arapça kökenli olan Vedud esmasının lügati manası; 'kullarını en fazla seven ve sevilmeye en layık olan' demektir. Geniş manada ele alacak olursak, Allah (cc), salih amel işleyen kullarını sevmekte ve onlardan razı olmaktadır.

Ya Vedud çok okunursa ne olur?

Ya Vedud zikrinin fazileti ve faydaları şunlardır: El-Vedud esmasının zikrine her gün devam eden kimse etrafında pek sevilen bir kişi olur. El-Vedud zikrini Ya Vedud Celle Celaluhü diyerek bir yemeğe okursa o yemekten yiyen hanımı ile birlikte aralarındaki sevgi artar ve güçlenir.