E-devlet yüksek güvenlikli kimlik doğrulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E-devlet yüksek güvenlikli kimlik doğrulama nasıl yapılır?
  2. E-devlet mobil imza nedir?
  3. E-devlet kimlik bilgileri güncelleme nasıl yapılır?
  4. E-devlet e posta doğrulama nasıl yapılır?
  5. E-devlet SMS ile doğrulama nedir?
  6. E-devlet neden e-posta doğrulama kodu gelmiyor?
  7. Seri no mu nasıl öğrenebilirim?
  8. Kimlik seri numarası nerede?

E-devlet yüksek güvenlikli kimlik doğrulama nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sistemi
  1. Aşağıdaki alana kimlik numaranızı yazınız.
  2. Masaüstünüzde bulunan Kimlik Kartı uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı Kimlik Kartı Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz. ...
  3. Kimlik kartı doğrulama işlemini gerçekleştiriniz.

E-devlet mobil imza nedir?

Mobil İmza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.

E-devlet kimlik bilgileri güncelleme nasıl yapılır?

e-Devlet Kapısı'ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e-Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

E-devlet e posta doğrulama nasıl yapılır?

e-Devlet Kapısı'nda doğrulanmış iletişim bilgilerinizi yazınız. "Güvenlik Kodu" sayfasında cep telefonunuza ( ve e-posta adresinize) gönderilen doğrulama kodunu yazınız. Yeni şifre belirleyiniz.

E-devlet SMS ile doğrulama nedir?

e-DEVLETTEN SMS ile DOĞRULAMA YAPILARAK ADRES KAYDI YAPMAK MÜMKÜN. ... Vatandaşlar, e-devletten mobil imza, elektronik imza ve SMS ile doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak adres kaydı yapabileceklerdir. Bunun için belirtilen adresin boş olması yeterli. Yurt dışı adres bildirimi için bu hizmetten yararlanılamaz.

E-devlet neden e-posta doğrulama kodu gelmiyor?

E-devlet sisteminden e- posta doğrulama şifresi gelmemesi, internet bağlantınıza ve eposta adresinizin güncelliğine bağlıdır. Bu kapsamda e- posta adresiniz güncel değilse ya da internet bağlantınız yoksa, gönderilen doğrulama mesajını alamazsınız.

Seri no mu nasıl öğrenebilirim?

Eski kimliklerde seri numarası fotoğrafın altında bulunmakta idi. Yeni kimliklerde ise seri numarasının yeri merak edilmektedir. Seri numarası kimliğin ön yüzünde yer almaktadır. Soyadı, isim ve doğum tarihinden sonra kimliklerde seri numarası bulunmaktadır.

Kimlik seri numarası nerede?

Çipli kimliklerde seri numarası kartın ön yüzünde bulunmaktadır. Eskiden fotoğrafın hemen altında olan seri numarası, yeni kimliklerde fotoğrafın solunda yer almaktadır. Soyadı, isim ve doğum tarihinden sonra Seri No şeklinde bir ibare vardır. Burada harf ve rakamlardan oluşan dokuz haneli yazı sizin seri numaranızdır.