YouTube analiz nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. YouTube analiz nasıl yapılır?
  2. Metrik ne demek YouTube?
  3. YouTube Analytics ne demek?
  4. Kanal analizi ne demek?
  5. YouTube açıklama nasıl olmalı?
  6. Metrik ölçü sistemi nedir?
  7. YouTube gösterimler nedir?
  8. Trafik kaynağı kanal sayfaları ne demek?
  9. Medya analizi ne demek?
  10. YouTube açıklama kısmına ne yazılmalı?
  11. Metrik zaman nedir?
  12. YouTube izlediği görülüyor mu?

YouTube analiz nasıl yapılır?

Kanala göre analizleri görüntüleme
  1. YouTube Studio uygulamasını açın.
  2. Menü Analytics'e dokunun.
  3. Ekranın üst kısmındaki sekmelerden birini seçin. Her bölümde hangi verilerin gösterildiğini görmek için aşağıdaki seçenekleri tıklayın:

Metrik ne demek YouTube?

YouTube'daki etkileşim metrikleri (izlenme, beğenme, beğenmeme ve abonelik sayıları), kullanıcıların bir video veya kanalla kaç kere etkileşime geçtiğini gösterir. Bu metrikler, videonuzun veya kanalınızın genel popülerlik durumunu yansıtan önemli bir ölçüm sağlayabilir.

YouTube Analytics ne demek?

Youtube Analytics, kanalının ve video'larının kullanıcılarla olan etkileşiminde ölçümleme ve raporlama yapmanı sağlayan araçtır.

Kanal analizi ne demek?

Kanal Analizi sayfasında, belirleyeceğiniz tarih aralıklarında kanalınızın gelir, izleyici ve angajman istatistikleri hakkında kapsamlı veriler bulabilirsiniz. Bu ayrıntılı dökümler yayıncıların gelir ve izlenme eğilimlerini daha iyi anlamalarına olanak sağlar.

YouTube açıklama nasıl olmalı?

Video Açıklamalarına Özen Gösterin Tüm videolarınıza mutlaka açıklama ekleyin. Açıklamanın çok uzun olması şart değil ancak en az 250 kelime olmasına dikkat edin. En önemli anahtar kelimenizi ilk 25 kelime arasında geçirin. Bu özelliği kötüye kullanmış olmamak için açıklamada en fazla 3-4 anahtar kelime kullanın.

Metrik ölçü sistemi nedir?

Metrik sistem veya metrik birimler, 1795 yılında Fransızlar tarafından tanıtılan uzunluk için metre ve ağırlık için kilogram temel birimlerine dayalı (mètre des Archives ve kilogramme des Archives), uluslararası kabul görmüş ondalık tabanlı ölçüm sistemidir.

YouTube gösterimler nedir?

Gösterim sayısı, videolarınızın küçük resimlerinin YouTube'da kaç defa gösterildiğini belirtir. Her gösterimi, YouTube'da kitlenize erişmek ve izlenme sayısını artırmak için bir fırsat olarak düşünebilirsiniz. Gösterim verileri hem kanal hem video düzeyinde sunulur.

Trafik kaynağı kanal sayfaları ne demek?

Kanal sayfaları YouTube kanalınızdan veya diğer YouTube kanallarından gelen trafiktir.

Medya analizi ne demek?

Sosyal medya analizi, web sitenize trafik çekmenizi sağlayacak ve markanızın belirlenen hedef kitleler ile performansını artıracak bir uygulamadır. Bu analiz, değerlendirmeler ile uygun stratejilerin belirlenerek markanızın ya da web sitenizin bilinirliğini artıracaktır.

YouTube açıklama kısmına ne yazılmalı?

Videoya yazdığınız açıklama, izleyicilerin bu videoda neler bulabileceğini anlatmalıdır. Bunu, videonun konusuyla ilgili kısa bir özet olarak da düşünebilirsiniz. Videonuz uzunsa ya da farklı farklı konulara değiniyorsanız, zaman damgası (timestamp) eklemeniz de iyi olacaktır.

Metrik zaman nedir?

Metrik zamanı, metrik sistemi kullanan zaman aralıkları ölçüsü. Daha kısa sürelere dayanan zaman dilimleri vardır. Metrik önekleriyle adlandırılırlar. Bunlardan bazıları kilo saniye ve milisaniyedir.

YouTube izlediği görülüyor mu?

Yanlış çeviriden dolayı bazı kullanıcılar, hangi kanal sahibinin hangi videoyu izlediğini gösterdiğini düşünmüş. “YouTube, insanların neleri izlediğini gösteriyor” gibi yanlış bir algı ortaya çıktı. Endişelenecek bir şey yok. YouTube kimin ne izlediğini değil, kanalın takipçilerin hangi videoyu izlediğini gösteriyor.