Epley manevrası kaç kez yapılır?

İçindekiler:

  1. Epley manevrası kaç kez yapılır?
  2. Vertigo geçmesi için ne yapılmalı?
  3. Vertigo hangi kulakta olduğunu nasıl anlarız?
  4. Vertigo krizi nasıl olur?
  5. Vertigo manevrası nasıl yapılır?

Epley manevrası kaç kez yapılır?

Epley manevrası ile tam düzelme mümkün olduğu gibi birer hafta arayla 2 veya 3 kez tekrar edilmesi gerekebilir. Üç defadan fazla yapılmasını önermiyoruz. İyileşme elde edilince ani baş hareketlerinden kaçınmanız ve dik durmanız gerekmektedir.

Vertigo geçmesi için ne yapılmalı?

Enfeksiyona bağlı vertigo oluşumu için doktorlar tarafından önerilen tedavi yöntemi düzenli istirahat ve ilaç tedavisidir. Kafein, sigara, alkol, stres, tuz tüketimi vb. tetikleyici faktörler hastanın yaşamından uzak tutulmalıdır. Denge egzersizleri vertigo teşhisi konulan hastalar için etkili bir yöntemdir.

Vertigo hangi kulakta olduğunu nasıl anlarız?

Vertigo'nun en belirgin belirtisi baş dönmesidir ve genellikle iç kulaktaki denge sisteminde ortaya çıkan bir sorundan kaynaklanmaktadır. Her baş dönmesi vertigo anlamına gelmemektedir. Vertigo hastalığının kulak çınlaması, işitme azlığı, bulantı, kusma gibi başka belirtileri de vardır.

Vertigo krizi nasıl olur?

İç kulaktaki denge sıvısının artması vertigoya neden olyor. Aşırı tuz tüketimi, yeterli sıvı alınmaması ve yanlış beslenme alışkanlıkları bu sıvının artması ile sonuçlanabiliyor. Baş dönmesinin yanı sıra kulakta çınlama ve işitme kaybı gibi sorunlar da belirtilere eşlik edebiliyor.

Vertigo manevrası nasıl yapılır?

Başınızı kaldırmadan yarım (90 derece) sağa çevirin. 30 saniye bekleyin. Başınızı ve vücudunuzu yan tarafından sağa çevirin, böylece yere bakıyor olursunuz, 30 saniye bekleyin. Yavaşça oturun ancak birkaç dakika yatakta kalın. Vertigo sağ kulağınızdan geliyorsa, bu talimatları tersine çevirin.