Bor madeni ülkemiz için neden önemlidir?

İçindekiler:

  1. Bor madeni ülkemiz için neden önemlidir?
  2. Mermer ve bor Türkiye'nin önemli madenlerinden midir?
  3. Türkiye bor rezervi bakımından dünyada kaçıncı sıradadır?
  4. Borlu su içilir mi?
  5. Bor hangi bitkilerde kullanılır?

Bor madeni ülkemiz için neden önemlidir?

Kimyasal olarak aslında bir tuz olan bor madeni, toplamda 230 farklı çeşide sahip önemli bir mineral. Sanayi alanında pek çok alanda ham madde olarak kullanılabilen bor madeni, cam ve seramikten tutun ilaç üretimine kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahip. ... Yani ham madde açısından oldukça avantajlı bir konumdayız.

Mermer ve bor Türkiye'nin önemli madenlerinden midir?

Türkiye, başta Bor mineralleri olmak üzere Toryum, Perlit, Ponza taşı, Mermer, Trona, volkanik tuzlar, volkanik killer, Manyezit, Feldispat, Altın ve Kromit'te dünyadaki önemli rezervlere sahiptir ve bu madenler dış pazarlarda Türkiye'yi çok önemli bir konuma getirebilirler .

Türkiye bor rezervi bakımından dünyada kaçıncı sıradadır?

Dünya üzerinde %73'lük oranla Bor rezervinde ilk sırada Türkiye yer alır. Önemli Bor yatakları Türkiye'den sonra Amerika, Rusya ve Güney Amerika gelir. Bor madenleri ülkemizde; Eskişehir Kırka, Kütahya Emet, Bursa Kestel ve Balıkesir Bigadiç'te bulunur.

Borlu su içilir mi?

Bor gıda veya içme suyunda 1 mg/L seviyesinin hemen üzerinde insanlar için toksik sayılacak niteliktedir. Yani içilmesi zararlıdır... Bitkiler için verim artırıcı unsur olmakla birlikte kontrollü kullanımı şarttır. Çünkü yeraltı suyuna karıştığında arıtılması çok aşırı zahmetli ve maliyetlidir.

Bor hangi bitkilerde kullanılır?

Üzüm, elma, şeftali, çilek, erik gibi meyveler bor yönünden oldukça zengin meyve gruplarıdır. Ayrıca brokoli, domates, patates ve sarımsakta bor yönünden zengin gıdalar grubunda yer almaktadır.