BEP dosyasını kim doldurur?

İçindekiler:

  1. BEP dosyasını kim doldurur?
  2. Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
  3. BEP kimleri kapsar?
  4. BEP in temel bileşenleri nedir?

BEP dosyasını kim doldurur?

Kim Hazırlar ve Nasıl Hazırlanır? Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanma süreci, okullarda kurulan birim kurulları tarafından sağlanmaktadır. Öncelikle herhangi bir okul müdürünün ve onun seçtiği müdür yardımcısı dahilinde ilk olarak BEP geliştirme birim kurulu oluşturulur.

Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?

Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır. Bu BEP'ler toplu halde öğrenci dosyasında bulunur. Hiyerarşik bir sıra izlemeyen, üniteli derslerde her ünitenin bir uzun dönemli amacı ve bu uzun dönemli amacın kısa dönemli amaçla- Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır.

BEP kimleri kapsar?

Özel gereksinimli olarak tanılanmış tüm çocuklar bireyselleştirilmiş eğitim programı için uygun adaylardır. Okul yaşantısında akademik ve diğer becerilerde zorluk çeken ve özel eğitime gereksinim duyan çocuklar için de BEP uygulanabilir.

BEP in temel bileşenleri nedir?

Her BEP, çocuğun tüm ilgi alanlarındaki mevcut performans ve becerilerinin bir tanımını içermelidir. ... İfadeler akademisyenlere, yaşam becerilerine, fiziksel işleyişe, sosyal ve davranışsal becerilere değinir. Ayrıca, öğrencinin öğrenme kabiliyetini etkileyen diğer alanları da içerebilir.