Türk Telekom kim aldi?

İçindekiler:

  1. Türk Telekom kim aldi?
  2. Türk Telekom devlete geçer mi?
  3. Türk Telekom ne zaman kuruldu?
  4. Türk Telekom Arapların mı?
  5. Türk Telekom kime ait 2020?
  6. Türk Telekom tekrar devlete ne zaman geçecek?
  7. Ttnet Hangi Bakanlığa Bağlı?
  8. Avea hangi ülkeye ait?
  9. Türk Telekom yüzde kaç devletin?

Türk Telekom kim aldi?

Yüzde 55 hissesi 2005 yılında; 6.5 milyar dolara Lübnanlı Hariri Ailesi'ne satıldı. Sözüm ona Lübnanlı Aile, 6.5 milyar doları dışardan getirip TÜRK TELEKOM'un sahibi devlete ödeyecekti.

Türk Telekom devlete geçer mi?

Türk Telekom'un altyapısı devlete aittir. BTK ile olan 21 yıllık imtiyaz sözleşmesi kapsamında Türk Telekom, sözleşmenin yenilenmemesi gibi bir durum gerçekleşirse, sahip olduğu tüm altyapıyı çalışır vaziyette devlete teslim edecektir.

Türk Telekom ne zaman kuruldu?

, Ankara, Türkiye Türk Telekom/Kuruluş

Türk Telekom Arapların mı?

Türk Telekom, geçtiğimiz yıllarda devlete aitti. Ancak 2005 yılında alınan bir kararla Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesi 21 yıllığına özelleştirildi. Bu özelleştirme sonucunda Lübnanlı Oger Telecom, Türk Telekom'un hisselerini 6.5 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Türk Telekom kime ait 2020?

Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55'i LYY (LYY Telekomünikasyon A.Ş.), %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve %5'i Türkiye Varlık Fonu'na aittir. Geriye kalan yüzde 15'lik hissesi halka arz edilmiştir.

Türk Telekom tekrar devlete ne zaman geçecek?

Telekom 2026 yılında yine devlete geçecekti. 2005'te ihaleyi kazanan OTAŞ ilk etapta ihale bedelinin yüzde 20'sini peşin, kalanı ise beş eşit taksitte ödeyeceğini açıklamıştı.

Ttnet Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
BTK
Kuruluş tarihi)
Önceki kurumTelekomünikasyon Kurumu
BağlılığıTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
AdresEskişehir Yolu 10.Km No:276 Çankaya / Ankara
8 satır daha

Avea hangi ülkeye ait?

Avea, Türkiye'de Türk Telekom altında 'te kurulup daha sonra 'da tüm faaliyetleri ana şirket olan Türk Telekom'a aktarılarak feshedilen GSM operatörüdür.

Türk Telekom yüzde kaç devletin?

hisselerinin %55'i LYY (LYY Telekomünikasyon A.Ş. )., %25'i T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve %5'i Türkiye Varlık Fonu'na aittir. Geriye kalan %15'lik hissesi de halka arz edilmiştir.