Partikül nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Partikül nedir ne işe yarar?
  2. Partikül tıkanırsa ne olur?
  3. Partikül Temizleyici ne işe yarar?
  4. Partikül hangi Araclarda var?
  5. Partikül filtresinin içinde ne var?
  6. Partikül filtresi dolu olursa ne olur?
  7. Partikül temizleme yapılmazsa ne olur?
  8. Partikül filtresi temizlemek için ne yapmalı?
  9. Partikül temizleyici nasıl kullanılır?
  10. Araçta DPF olduğu nasıl anlaşılır?
  11. Partikül ışığı neden yanar?
  12. Partikül filtresi olmazsa ne olur?
  13. Partikül içinde ne var?
  14. Partikül filtresi çekişi etkiler mi?
  15. Partikül filtresi iptal edilirse ne olur?
  16. Partikül temizleme nasıl olur?
  17. Partikül filtresi tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?
  18. Partikül filtresi boşaltılmış araç muayeneden geçer mi?
  19. DPF temizleme nasıl yapılır?
  20. Partikül temizliği nasıl yapılır?

Partikül nedir ne işe yarar?

Kelime anlamı olarak da partikül tam anlamıyla yanmamış sıvı veya katı maddelere verilmektedir. Dolayısıyla parçanın görevi isminden de anlaşılabilmektedir. ... Egzozdan çıkan yanmış gazlar direkt olarak filtreden geçebilirken, yanmamış katı veya sıvı gazlar filtreye yapışarak takılmaktadır.

Partikül tıkanırsa ne olur?

Dizel Partikül Filtresi Tıkandığında , aracınızda basınç ve ısı dengesi bozulur. Enjektörler ve Sırasıyla Motor Aksamı Zarar Görür. Start Stop'a problemlerine varana kadar nüfus eder.

Partikül Temizleyici ne işe yarar?

Partikül filtre temizleyici araçlar için önemli bir üründür. Aracın temizliğinden sorumlu olan bu ürün zaman içerisinde araçta oluşabilecek herhangi bir arızanın da önüne geçebilmek için düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Araç yüksek devirde olduğu durumda motor sistemi daha fazla yakıt gönderir.

Partikül hangi Araclarda var?

Euro 4 araçların bazılarında, Euro 5 ve Euro 6 araçların tümünde bulunan dizel partikül filtresi (DPF), emisyon standartlarını karşılamak için geliştirilen bir parçadır. Yapı olarak bal peteğine benzeyen bu filtre, egzozdaki çevreye zararlı katı partikülleri tutar ve bünyesinde hapseder.

Partikül filtresinin içinde ne var?

Dizel Partikül Filtresi (DPF) , silisyum karbürden yapılmış (SİC) , soy metal ile kaplanmış, Hidrokarbonlar (HC) ile Karbon Monoksit (CO) emisyonlarını azaltmak için, havaya kurumun atılmasını en aza indirmek ve motor egzoz gazlarından partikülleri toplamak için tasarlanmış filtrasyon sistemidir.

Partikül filtresi dolu olursa ne olur?

*Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.

Partikül temizleme yapılmazsa ne olur?

Aracınızn Egzoz gazının, egzozdan dışarı atılmasında, egzoz sistemindeki kurumdan tıkanmış olan katalitik konvertör ve partikül filtresinin karşı direnç göstermesinden dolayı, araç turbo egr manifold tıkanma ve ömrünün azalmasına veya kısa sürede bozulmasına, Katalitik konvertörün ömrünün azalmasına sebep olmaktadır.

Partikül filtresi temizlemek için ne yapmalı?

Makine ile Dizel Partikül Filtresinin Temizlenmesi
  1. Makine, sıcak ve soğuk olmak üzere iki kademeden oluşmaktadır. ...
  2. Bir motor yardımıyla emilen ilaçlı sıcak su borulardan ve partikul içinden geçirilmekte ve aynı zamanda, partikül filtresine su debisi kadar çarpma işlemi uygulanmaktadır.
Daha fazla öğe...

Partikül temizleyici nasıl kullanılır?

İşlem, 1 lt Temizleme Sıvısının (Kod No : 5169) 6 ila 8 bar basınçla, 5 ila 10 sn püskürtme - 5 ila 10 sn bekleme rutini ile yapılır ve ürünün tamamı 1 araçta kullanılır. Temizlik esnasında sonra döndürülerek ve ileri geri hareket ettirilerek filtrenin tamamının ürün ile temas etmesi sağlanmalıdır.

Araçta DPF olduğu nasıl anlaşılır?

Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.

Partikül ışığı neden yanar?

DPF ışığı, arabanızın dizel partikül filtresinde bir sorun olduğunu size bildirir. Aracınızın egzozunda bu filtrelerden birine sahip olmanız, egzozunuzdan kaynaklanan kurumun miktarını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olsa da, bloke olabilir ve bu durum kontrol panelinizde DPF ikaz ışığının yanmasına neden olabilir.

Partikül filtresi olmazsa ne olur?

Hasar gören parçalar DPF'nin iptal edilmesinin ardından aracın dizel partikül filtresinden yayılan ısılara maruz kalmayacağı için ömürleri uzamış olur. Bazı araçlarda rejenerasyon anında enjektörlerden çıkan fazla mazot piston tepesinden yağ karteline sızar. Motor yağının yükselmesi yağın kalitesini düşürür.

Partikül içinde ne var?

İs partikülleri mikroskobik boyutta küçük karbon küreleridir ve çapları yaklaşık 0,05 μm'dir. Çekirdeklerinde saf karbondan oluşurlar. Bu çekirdekte değişik hidrokarbon bileşikleri, metaloksitler ve kükürt birikir.

Partikül filtresi çekişi etkiler mi?

Partikül fitresi tıkanırsa, otomobilin yakıt tüketimi ve çekiş performansı doğrudan etkilenmektedir.

Partikül filtresi iptal edilirse ne olur?

DPF iptali sonrasında aracınız bir daha rejenerasyon yapmaz. Bu sayede enjektör ömrü uzar. Gerçekleşen her rejenerasyon için yaklaşık 2 litreden fazla mazot harcanır. ... Hasar gören parçalar DPF'nin iptal edilmesinin ardından aracın dizel partikül filtresinden yayılan ısılara maruz kalmayacağı için ömürleri uzamış olur.

Partikül temizleme nasıl olur?

Çıkan gaz basıncının giren gaz basıncından düşük olması durumunda, sistem tarafından partikül filtresini temizlemek için motora sıvı kimyasal madde gönderilmektedir. Gönderilen sıvı madde motor içinde yakıtla birlikte yanmakta ve böylece motorun ısısı hızlıca yükseltilerek partikülün temizlenmesi sağlanmaktadır.

Partikül filtresi tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?

*Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.

Partikül filtresi boşaltılmış araç muayeneden geçer mi?

Dpf (dizel partikül filtresi) iptali yaptırmak isteyen kullanıcıların akıllarındaki en büyük soru işaret ise, iptal sonrası muayenede bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacakları oluyor. Katalizör ile ayrı ünite olan sistemlerde dizel partikül filtresinin iptali muayenede hiçbir sorun çıkarmaz.

DPF temizleme nasıl yapılır?

Öncelikle araçtan partikül sökülmekte ve sonrasında makine yardımı ile temizlenmektedir.Makinede temizlenen partikül filtresinin gözeneklerinin daha iyi açılması için ayrıca tazzikli su ile ikinci bir işlem uygulanır. Bu sayede aracınız orjinal partikül filtresi ile kullanılmaya devam edilebilir hale gelir.

Partikül temizliği nasıl yapılır?

Çıkan gaz basıncının giren gaz basıncından düşük olması durumunda, sistem tarafından partikül filtresini temizlemek için motora sıvı kimyasal madde gönderilmektedir. Gönderilen sıvı madde motor içinde yakıtla birlikte yanmakta ve böylece motorun ısısı hızlıca yükseltilerek partikülün temizlenmesi sağlanmaktadır.