ALES sınavı kaç bölümden oluşuyor?

İçindekiler:

  1. ALES sınavı kaç bölümden oluşuyor?
  2. ALES neleri kapsar?
  3. ALES puanı kaç olmalı?
  4. ALES sözel sayısal nedir?
  5. ALES Sayısal ne demek?

ALES sınavı kaç bölümden oluşuyor?

1- ALES'te test sayılarında azaltmaya gidilmiştir. Dört test/bölüm sayısı ikiye indirilmiş olup yeni ALES, Sözel ve Sayısal olmak üzere iki bölümden ve testten oluşacaktır. Sözel-I ve Sözel-II ile Sayısal-I ve Sayısal-II testleri ayrımı ortadan kaldırılmıştır.

ALES neleri kapsar?

ALES'in içeriği ve değerlendirme ölçütü olarak ÖSYM'nin ifadesi ile sözel testte, sözcükte, cümlede ve parçada anlam, cümle ve metni tamamlama, kesin yargıya ulaşma, düşünce akışını bozan ifadeyi bulma ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altında yer alan sorulardan oluşmaktadır.

ALES puanı kaç olmalı?

Adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebilir), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80puanalmaları gerekmektedir.

ALES sözel sayısal nedir?

Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. ... Sözel Testleri ise, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.

ALES Sayısal ne demek?

ALES, akademik kariyer yapmak isteyen adayların lisansüstü programlara, akademik kadrolara yerleşmesinde geçerli olan bir sınavdır. Sınav içeriği iki testten ve toplamda 100 sorudan oluşur. Sayısal testinde matematik, Sözel testinde ise Türkçe soruları sorulmaktadır. Her bir test 50 sorudan oluşur.