Dunyanin en guzel cicegi hangisi?

İçindekiler:

  1. Dunyanin en guzel cicegi hangisi?
  2. Çiçek isimleri cümlede nasıl yazılır?
  3. En çirkin çiçek nedir?
  4. En güzel çiçek kokusu hangisi?
  5. Bölge isimleri nasıl yazılır?

Dunyanin en guzel cicegi hangisi?

1 – Gül. Muhtemelen dünyadaki en güzel çiçek. İnsanlar, MÖ 500'den beri gül yetiştirmeye başlamışlardır .

Çiçek isimleri cümlede nasıl yazılır?

Örneğin 'çiçek' denildiği zaman bunun bir bitki olduğu herkes tarafından anlaşılır. Bu nedenle; çiçek gibi cins isimlerin yazımında ilk harf küçük olarak yazılmalıdır. Örnek cümleler: > Bugün çiçekçiden beş tane karanfil aldım.

En çirkin çiçek nedir?

Yeni türlerin üçte biri orkidelere ait. Ancak aralarından biri, bilim insanları tarafından “dünyanın en çirkin orkidesi” diye nitelendirildi. Madagaskar'da bulunan tuhaf orkidenin kahverengi çiçekleri 11 milimetre. Bitkinin sinekler yoluyla tozlaştığı tahmin ediliyor.

En güzel çiçek kokusu hangisi?

Dünyanın en hoş kokulu çiçekleri arasında güller tartışmasız ilk sıralarda yer alır. Kusursuz görünümü ve hoş kokusundan başka birçok kullanım alanı vardır. Gül reçeli, gül suyu, gül sabunu, gül yağı ve vazelini başta olmak üzere birçok alanda kullanılarak hayatımızda önemli bir yer edinmiştir.

Bölge isimleri nasıl yazılır?

Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, semt vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb. 14.