Kulunç nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Kulunç nasıl tedavi edilir?
  2. Kulunç nasıl anlaşılır?
  3. Kola yel girmesine ne iyi gelir?
  4. Kulunç ağrısı nerelere vurur?
  5. Kulunç nasıl birşey?
  6. Yel girmesine hangi doktor bakar?

Kulunç nasıl tedavi edilir?

Kulunç tedavisinde birçok tedavi yöntemi uygulanabilmektedir. Bunlar; aromatik yağlar ile yapılan masajlar, ısı tedavileri ve kas gevşetici ilaçlar ile düzeltilebilmektedir. Ayrıca kulunç oluşumları kişinin duruş bozukluğundan kaynaklanıyorsa; bu durum tespit edilip bu davranışın düzeltilmesi istenmektedir.

Kulunç nasıl anlaşılır?

Kulunç (Fibrozit) Belirtileri Kulunçlu bölgede ( boyun, bel, omuz başları ve iki kürek kemiği arası) kaslar oldukça sert ve gergindir, biraz bastırmak veya sıkmak bile hastaya aşırı acı verir. Böyle durumlarda kişi, bazen kolunu ensesine veya beline bile götürmekte zorluk çeker. Kişi yorgunluk ve halsizlik hisseder.

Kola yel girmesine ne iyi gelir?

  • Karabaş Otu. Yel girmesi şikayeti yaşadığınız zaman karabaş otunu tercih edebilirsiniz. Karabaş otu doğal bir ağrı kesicidir. ...
  • Kas Gevşetici İlaçlar. Yel girmesi tedavisinde uygulanan bir diğer tedavi yöntemi de kas gevşetici ilaçlardır. ...
  • Sıcak Uygulaması

Kulunç ağrısı nerelere vurur?

Genellikle kol, bacak ve gövdede sebebi tam açıklanamayan bu ağrılı durum, sıklıkla boyun ve sırt bölgesinde oluşur. Kuluncun ağrı dışında hiçbir tehlikesi ve zararı yoktur, basit yöntemlerle giderilebilir. Sırtta, boyunda, omuzda ve diğer yerlerdeki kulunç ağrısının en önemli özelliği bir tetik noktasının olmasıdır.

Kulunç nasıl birşey?

Kulunç, adele içinde sert düğümcükler (nodüller) ve şeritlerdir. Aslında gerilim sonucu kasılmış kasların gevşememesi olarak da adlandırılır. Genellikle kol, bacak ve gövdede sebebi tam açıklanamayan bu ağrılı durum, sıklıkla boyun ve sırt bölgesinde oluşur.

Yel girmesine hangi doktor bakar?

Kulunç ağrısı için hastanelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne başvurmanız gerekir. Fizik tedavi uzmanı gerekli fiziksel muayeneyi yaparak tedaviyi başlatır.