SRC belgesi almak için nereye müracaat edilir?

İçindekiler:

  1. SRC belgesi almak için nereye müracaat edilir?
  2. E devletten SRC Belgesi nasıl alınır?
  3. SRC 1 SRC 2 SRC 3 SRC 4 nedir?
  4. SRC belgesi almak için ne gerekiyor?
  5. SRC 1 ve 3 neyi kapsar?
  6. Muafiyetli SRC 2 belgesi için bankaya ne kadar yatırılıyor?

SRC belgesi almak için nereye müracaat edilir?

SRC belgesini almak isteyen sürücüler öncelikle yetkili bir eğitim kurumuna veya e-Devlet üzerinden başvurularını yapmalılar. Daha sonra bu eğitim kurumlarında yurtiçi taşımacılık için 28 saat uluslararası taşımacılık için ise sürücüler 32 saat eğitim almalılar.

E devletten SRC Belgesi nasıl alınır?

e-Devlet şifresine sahip olan kişi, e-Devlet şifresine sahip olan kişi e-Devlet şifresiyle kamu kurumlarından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını seçip buradan mesleki yeterlilik belgesi işlemlerinden doğrudan SRC belgesine başvuru butonuna tıklayacak.

SRC 1 SRC 2 SRC 3 SRC 4 nedir?

Src 1 Belgesi : Uluslararası yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 2 Belgesi : Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. ... Src 4 Belgesi : Yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC belgesi almak için ne gerekiyor?

Sınavsız Src Belgesi İçin Gerekli Evraklar :
  • 2 adet vesikalık Fotoğraf.
  • Dilekçe.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Ehliyet fotokopisi ( 25.02.2003 tarihinden önce alınmış B - C - D - E sınıfı sürücü belgesi olması gerekmektedir. )
  • Ehliyet GBT güncellemesi ( sadece yeni tip ehliyeti almayanlar için gbt güncellemesi gerekmektedir. )

SRC 1 ve 3 neyi kapsar?

Src1 Belgesi: Uluslararası taşımacılık yapan firmaların şoförlerinin mutlaka almaları gerektiği bir belge türüdür. ... Src 3 Belgesi: Uluslararası yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan firmaların şoförlerinin de mutlaka almaları gerekmekte olan bir belge türüdür.

Muafiyetli SRC 2 belgesi için bankaya ne kadar yatırılıyor?

İki belge aldığınız 29 TL + 29 TL = 58 TL şeklinde olacaktır. + 4 TL 'de banka komisyonu ile 62 TL karşılığında SRC Belgelerinizi almış olacaksınız. Bankaya gitmeden önce 2. belgeyi de almayı unutmayın. Yeni Başvuru butonuna basarak 2. belgenizi de aynı işlemleri yaparak alabilirsiniz.