Hava Harp Okulu Başvuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Hava Harp Okulu Başvuru nasıl yapılır?
  2. Hava Harp Okulu kayıtları ne zaman?
  3. Hava Harp Okuluna kaç yaşında gidilir?
  4. Milli Savunma sınavı kac yaş sınırı?
  5. MSÜ kapatıldı mı?

Hava Harp Okulu Başvuru nasıl yapılır?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

Hava Harp Okulu kayıtları ne zaman?

Çağrı ve kayıt işlemleri 23 Ağustos- (son tarih saat 17:00'e kadar) tarihleri arasında yapılacak. Kontenjanlarda eksik kalması halinde ek çağrı ve kayıt işlemleri 08- (son tarih saat 17:00'e kadar) tarihleri arasında yapılacak.

Hava Harp Okuluna kaç yaşında gidilir?

''Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak ( ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir yaşında olmak. ( ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

Milli Savunma sınavı kac yaş sınırı?

Sınava katılmak için yaş sınırlaması var. Harp Okulları için gün ve aya bakılmaksızın en fazla 20 yaşında olmak ( ve sonrası doğumlu) şartı bulunuyor. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına alınacak. Onlar için de en fazla 20 yaşında (2001 ve sonrası doğumlu) olma şartı var.

MSÜ kapatıldı mı?

Bu süreçte, askerî darbe girişiminin fâili olarak gösterilen Gülen Hareketi mensuplarının sızdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin astsubay ve subay ihtiyacını karşılayan Heybeliada Deniz Lisesi, Işıklar Askerî Hava Lisesi, Kuleli Askerî Lisesi, Maltepe Askerî Lisesi ile astsubay hazırlama okulları ve Harp Akademileri 31 ...