Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman son?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman son?
  2. Sözleşmeli öğretmen 3 1 ne demek?
  3. Mülakat başvuruları ne zaman bitiyor?
  4. Sözleşmeli öğretmen 3 yıl sonra tayin isteyebilir mi?
  5. Öğretmen atama tercihleri ne zaman bitiyor?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman son?

15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihi 27 Eylül-8 Ekim'de yapılacak. Atama sonuçları 'de açıklanacak. 15 bin öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Takvime göre, ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin alınması 27 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Sözleşmeli öğretmen 3 1 ne demek?

Sözleşmeli olarak ataması yapılan bir öğretmen 3 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra 1 yıl da kadrolu çalışıp yer değiştirme hakkına sahip olabiliyor. Bu durum 2018 yılında 3+1 düzenlemesi olarak kabul görmüştü. 2+1 ise 2 yıl sözleşmeli çalışıldıktan sonra 1 yıl kadrolu olarak görev yapması anlamına geliyor.

Mülakat başvuruları ne zaman bitiyor?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından daha önce belirlenmişti. MEB'in açıkladığı takvime göre sözleşmeli öğretmenlik mülakat tarihleri 'de başlayacak ve 6 Haziran 2021'de sona erecek.

Sözleşmeli öğretmen 3 yıl sonra tayin isteyebilir mi?

Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülük durumları da dikkate alınmak suretiyle, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Öğretmen atama tercihleri ne zaman bitiyor?

20 bin sözleşmeli öğretmenlik alımı için Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre, atama tercihleri 1-6 Eylül tarihlerinde alınacak. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ise 'de açıklanacak.