Ankara ASELSAN nerede?

İçindekiler:

  1. Ankara ASELSAN nerede?
  2. Ankara ASELSAN nedir?
  3. ASELSAN ne üretir?
  4. ASELSAN fabrikaları hangi illerde var?
  5. Hbt açılımı nedir?
  6. Aselsan lise mezunu alıyor mu?
  7. Aselsan kaç ortalama istiyor?
  8. Aselsan uzay ile ilgilenir mi?

Ankara ASELSAN nerede?

Ankara Gölbaşı mevkiinde kurulmuş olan tesiste; kara, hava, deniz, uzay ve insansız platformlar için radar ve elektronik harp sistemlerine yönelik faaliyetler yürüten Radar ve Elektronik Harp Sistemleri Sektör Başkanlığı görev yapmaktadır. Tesis 75.000 m2 kapalı olmak üzere toplam 350.000 m2 alan üzerine kurulmuştur.

Ankara ASELSAN nedir?

ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerî haberleşme ihtiyaçlarını karşılanması için 1975 yılında Ankara'da kurulan savunma sanayii şirketidir.

ASELSAN ne üretir?

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, ...

ASELSAN fabrikaları hangi illerde var?

Ankara'da Macunköy, Akyurt, Gölbaşı ve Teknokent'te yerleşik dört ayrı tesiste üretim ve mühendislik faaliyetlerini sürdürmekte olan ASELSAN'ın Genel Müdürlüğü Ankara, Macunköy'de bulunmaktadır.

Hbt açılımı nedir?

Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Sektör Başkanlığı (HBT), ... Savunma Sistem Teknolojileri Sektör Başkanlığı (SST) ve. Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri Sektör Başkanlığı (UGES) olmak üzere beş ayrı Sektör​ Başkanlığı bünyesinde örgütlenmiştir.

Aselsan lise mezunu alıyor mu?

Lise / Ön Lisans Mezunu Olan Adaylar İçin İşe Alım Kriterleri. Teknisyen / Yönetici Asistanı / Büro Personeli / Öğretmen (Teknik Öğretmenlik Bölümleri Hariç) / Aşçı görev tanımları için yönergeler gereği gerekli olan sınav uygulamalarından başarılı olan adaylar değerlendirmeye alınmaktadır.

Aselsan kaç ortalama istiyor?

ÖSYM Üniversite giriş sıralaması olmayan adaylarda (dikey geçiş, lisans tamamlama, vb.) lisans mezuniyet notunun az 3.40/4.00 olması şartı aranır. Dikey geçiş sınavı ile lisans eğitimini tamamlayan adayların (Lisans not ortalaması + Ek Puan ≥3,40) olması şartı aranır.

Aselsan uzay ile ilgilenir mi?

ASELSAN'ın uzay alanındaki altyapısını güçlendirmek ve dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla nitelikli insan kaynağına ek olarak Isıl Vakum Odaları ile 100.000 (ISO 8) ve 10.000 (ISO 7) sınıfı temiz odaların kurulumlarına yönelik yatırımlar gerçekleştirilmektedir.