Yer fıstığı tohumu ne zaman ekilir?

İçindekiler:

  1. Yer fıstığı tohumu ne zaman ekilir?
  2. Yer fıstığı kaç günde çıkar?
  3. Yer fıstığı bir dönüme kaç kilo ekilir?
  4. Yer fıstığı tohumu nasıl olmalı?
  5. Yer fıstığı nasil yetişir?
  6. Bir dönüme kaç fıstık ağaç dikilir?
  7. Yer fıstığına hangi gübre atılır?
  8. Yer fıstığı doğuda yetişir mi?
  9. Patates hasat zamanı ne zaman?
  10. Fıstık ağacı yılda kaç kilo ürün verir?
  11. Bir fıstık agacı kaç kilo verir?
  12. 18 46 DAP gübre ne işe yarar?
  13. Yer fıstığı hangi bölgede yetişir?
  14. Yer fıstığı hangi illerde yetişir?

Yer fıstığı tohumu ne zaman ekilir?

Yer Fıstığı ne zaman ekilir: Birinci ürün olarak Nisan-Mayıs aylarında ekilir. İkinci ürün olarak Haziran ayında ekilir.Yer fıstığı ekiminde sıra arası 70cm sıra üzeri 15-25 cm'dir. Yer fıstığı ekildikten 150-160 gün sonra hasat edilir.

Yer fıstığı kaç günde çıkar?

Büyüme koşullarına ve yer fıstığı yetiştiriciliğine bağlı olarak, hasat alt türler için ürün verme süresi farklılık gösterir. A. h. fastigiata tipleri dikimden genellikle gün sonra ve A. h. hypogaea türleri. alt türler için ekimden 1 gün sonra ürün verirler.

Yer fıstığı bir dönüme kaç kilo ekilir?

Yerfıstığı ekiminde mibzer, 75-80 cm sıra arası ve 25-30 cm sıra üzeri mesafesine ekim yapacak şekilde ayarlanmalıdır. Bu mesafelere göre dekara verilecek tohum miktarı iç dane olarak, iri danelerinde 6-7 kg, küçük danelerinde ise 4-5 kg dır.

Yer fıstığı tohumu nasıl olmalı?

Yer fıstığı nerde yetişir sorusu kadar yer fıstığı tohumu nasıl seçilir konusu da önemlidir. Kızarık derili, çığ ve kırılmamış çiğ fıstıklar kullanılmalıdır. Tohumlar dış kabukta bırakılabilir, ancak kabuksuz Yer fıstığı ekilirse çimlenme daha hızlı olur.

Yer fıstığı nasil yetişir?

Güneş ve ısı isteği fazla olan yer fıstığı, aylık ortalama 20 derece sıcaklık ister. Yer fıstığı çimlenme döneminde en fazla 12 - 13 derece sıcaklığa ihtiyaç duyar. Yer fıstığı toprak olarak kumlu ve gevşek yapıdaki topraklarda rahat eder. Bu nedenle yer fıstığı yetiştiriciliği ülkemizde elverişlidir.

Bir dönüme kaç fıstık ağaç dikilir?

Tam verim döneminde 50-60 kiloya kadar ürün verebilen fıstık, her bir dönüm arazide yaklaşık 15 fidan dikilerek yetiştiriliyor.

Yer fıstığına hangi gübre atılır?

  • Yerfıstığı Gübrelemesi. ...
  • Azot Gübrelemesi. ...
  • Uzun yıllar yerfıstığı yetiştirilen veya bakteri aşılaması yapılan yerlere ekimle birlikte 4-6 kg/da Azotlu gübre (saf madde) uygulanmalıdır.
Daha fazla öğe...

Yer fıstığı doğuda yetişir mi?

Akdeniz, Marmara, Güneydoğu Anadolu ve Batı Anadolu bölgelerinde yer fıstığı yetiştiriciliği yapılır. Aydın, Muğla, Adana, Mersin, Osmaniye, Antalya ve Kahramanmaraş illeri yer fıstığı yetiştiriciliğinde ülkemizde öne çıkan illerdendir.

Patates hasat zamanı ne zaman?

Patates toplama zamanı patates ekiminden 2,5 – 4 ay sonra yapılmaktadır. Patateslerin ilkbahar aylarında ekildiğini düşünürsek patatesler Nisan ayı ile Temmuz ayı arasında toplanılmaktadır. PATATES HANGİ AYDA EKİLİR? Ülkemizde patates en çok tüketilen sebzelerden bir tanesidir.

Fıstık ağacı yılda kaç kilo ürün verir?

Antep fıstığı ağacı, her iki yılda bir ortalama 50 kilogram ya da 50 bin fıstık ürün verir. Kısacası oldukça bereketidir ve üreticisinin yüzünü güldürür.

Bir fıstık agacı kaç kilo verir?

Ortalama olarak bir Antepfıstığı ağacı genellikle dördüncü veya beşinci yaşından itibaren meyve verir. Genç yaşta olan ağaçların verim miktarı genellikle ağaç başına hemen hemen 1-2 kg kurutulmuş Antepfıstığı veya 2,5 ila 5 kg taze Antepfıstığı arasında değişir. Orta ölçekli bir verim için 7-10 yıl gerekir.

18 46 DAP gübre ne işe yarar?

Bitkilerin döllenme organlarının tam olarak gelişmesini sağlar. Bitkilerin kök gelişimini sağlar. Bitkilerin metabolik etkinliğini arttırır. Fosfor eksikliğinde bitkinin büyümesi geriler ve bitki koyu yeşil bir renk gösterir.

Yer fıstığı hangi bölgede yetişir?

Akdeniz Bölgesi, Batı Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara bölgeleri yer fıstığı yetiştiriciliği yapılan bölgelerdir. Adana, Osmaniye, İçel, Antalya, Kahramanmaraş, Aydın ve Muğla illeri yer fıstığı üretiminin en çok yapıldığı iller olarak bilinmektedir.

Yer fıstığı hangi illerde yetişir?

Akdeniz Bölgesi, Batı Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara bölgeleri yer fıstığı yetiştiriciliği yapılan bölgelerdir. Adana, Osmaniye, İçel, Antalya, Kahramanmaraş, Aydın ve Muğla illeri yer fıstığı üretiminin en çok yapıldığı iller olarak bilinmektedir.