Kara turp ve bal karışımı neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kara turp ve bal karışımı neye iyi gelir?
  2. Kara turp bal karışımı ne kadar içilir?
  3. Turptan öksürük şurubu nasıl yapılır?
  4. Turp safraya iyi gelir mi?
  5. Siyah Turpta hangi vitamin var?

Kara turp ve bal karışımı neye iyi gelir?

Birçok hastalık için şifa kaynağı olsa da en çok bilinen faydası öksürüğe iyi gelmesidir. Özellikle siyah turp bal öksürüğe birebir gelen mucizevi siyah turp kürleri arasında yer alır.

Kara turp bal karışımı ne kadar içilir?

Turpu bir bardağın üzerine yerleştirin (içilecek sıvı bardağa akacak) ve oyuğun içine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Daha önce kestiğiniz turpun baş kısmıyla oyuğu kapatın ve 12 saat bekletin. Süre sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.

Turptan öksürük şurubu nasıl yapılır?

Turp yıkanır içi dibine kadar oyulur çok ince oymayın ve dibini delmeyin bir bardağın üzerine bırakın içine balı doldurun, ağzını oymuş olduğunuz turp parçaları ile kapatın ,bir gece bekletin turpun suyu ile bal karışımı bardağın içine damla damla dolacak, sabah tok karnına için bunu bir kaç gün tekrarlayın.

Turp safraya iyi gelir mi?

Siyah turp, böbrek ve safra kesesinde oluşabilecek taşlara karşı doğal bir çaredir. Üstelik taşlardan kaynaklanan acıyı da hafifletir ve idrarı arttırır. Siyah turpun diüretik özellikleri sayesinde idrara çıkmanız kolaylaşır ve bu şekilde böbrek ve safra kesesi taşlarınızdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Siyah Turpta hangi vitamin var?

Siyah turp bol miktarda doğal antioksidan ve cildimizin yaşlanmaya karşı mücadele edebilmesi için çok önemli olan C vitamini seviyesini içerir.