Türk Psikoloji Yazıları nedir?

İçindekiler:

  1. Türk Psikoloji Yazıları nedir?
  2. Türk Psikologlar Derneğine Kimler Üye Olabilir?
  3. Türk Psikoloji Dergisi hakemli mi?
  4. Psikoloji Akreditasyon Nedir?
  5. Tpöçg ne demek?
  6. TPD Asil Üye nedir?
  7. Psikoloji öğrencileri TPD ye üye olabilir mi?
  8. Akreditasyon nedir ne işe yarar?
  9. Psikoloji öğrencisi nasıl çalışmalı?
  10. Tpöçg nasıl üye olabilirim?
  11. Fahri üye ne demek?
  12. Psikoloji Öğrencileri TPD ye üye olabilir mi?

Türk Psikoloji Yazıları nedir?

Türk Psikoloji Yazıları'nın (TPY) amacı, psikolojinin farklı araştırma alanlarındaki bilimsel bilgi birikimine katkı sağlayan ilerlemeleri ortaya koymak, bilimsel psikolojideki temel ve uygulamalı çalışmalar için bir tartışma ortamı yaratmaktır. 2. TPY, psikolojinin tüm alt alanlarında yapılan çalışmaları kapsar.

Türk Psikologlar Derneğine Kimler Üye Olabilir?

Psikolojik servislerde çalışan veya bir psikoloğun görevlerini yürüten kişiler de Yönetim Kurulunun onayı ile derneğe fahri üye kabul edilebilirler. Psikoloji bölümünde lisans öğrencisi olan fahri üyeler, aidat ödemezler.

Türk Psikoloji Dergisi hakemli mi?

Türk Psikoloji Dergisi (TPD), Türk Psikologlar Derneği'nin resmi süreli yayınıdır. Uluslararası hakemli dergi olan TPD, yılda iki kere (Haziran ve Aralık ayları) yayımlanmaktadır.

Psikoloji Akreditasyon Nedir?

Psikoloji bölümleri için akreditasyon, Türk Psikologlar Derneği (TPD) tarafından verilen; programın kendi belirlediği ve/veya kendisinden beklenen amaçları gerçekleştirebilmesi için gerekli olan asgari düzeydeki başarı ve kalite standartlarının güvence altına alınması sürecidir.

Tpöçg ne demek?

Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu, 1995 yılında psikoloji öğrencileri tarafından kurulmuştur ve kısaltması TPÖÇG'tür. ... Türkiye ve KKTC sınırları içerisindeki her bir psikoloji öğrencisinin hem sosyal hem akademik açıdan gelişimini en üst seviyede tamamlamış bir psikolog olarak yetişmesine katkıda bulunmaktır.

TPD Asil Üye nedir?

TPD fahri üyelik ve asil üyelik olmak üzere iki çeşit üyelik statüsü bulunuyor. Psikoloji bölümü öğrencileri ve diğer yakın meslek grubu mensupları fahri üye statüsünde TPD'ye üye olabilirken, yalnız psikoloji bölümü mezunları asil üye olabiliyorlar.

Psikoloji öğrencileri TPD ye üye olabilir mi?

Yürürlükteki tüzüğe göre Türk Psikologlar Derneğine psikoloji alanında lisans veya doktora derecesine sahip olanlar asil üye olmak üzere başvuruda bulunabilir.

Akreditasyon nedir ne işe yarar?

Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.

Psikoloji öğrencisi nasıl çalışmalı?

Psikologlardan Psikoloji Öğrencilerine Öneriler
  1. Tutku duyduğunuz psikoloji alanını keşfedin.
  2. Ek kitaplar ve internet kullanarak sınıf dışında da bilgi edinin.
  3. Dernekler ve psikoloji oluşumlarını bulun ve öğrencilere sunulan bilgileri keşfedin.
  4. Stajlara katılın.
  5. Araştırma çalışmalarına katılın.
Daha fazla öğe...

Tpöçg nasıl üye olabilirim?

İlk olarak varsa üniversite temsilcinle iletişim kurmalısın, eğer yoksa iletişim bölümünden iletişimden sorumlu arkadaşlarımıza ulaşabilirsin. Tıklayınız. TPÖÇG'ü internet sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden güncel olarak takip edip etkinliklere başvurabilirsin.

Fahri üye ne demek?

Fahri üye, dernek amaç ve ilkelerine önemli bir ölçüde katkı sağlayamasalar dahi, dernek içinde bulunmayı isteyen kişilere, derneğin asil üyesi olmayan ancak derneğin amacına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak isteyen kişilere yönetim kurulu kararıyla fahri üyelik verilmektedir.

Psikoloji Öğrencileri TPD ye üye olabilir mi?

Yürürlükteki tüzüğe göre Türk Psikologlar Derneğine psikoloji alanında lisans veya doktora derecesine sahip olanlar asil üye olmak üzere başvuruda bulunabilir.