Megsis parsel ne demek?

İçindekiler:

  1. Megsis parsel ne demek?
  2. Megsis ne işe yarar?
  3. Megsis Projesi Nedir?
  4. Tapu nasil bakilir?
  5. Ada parsel neye göre belirlenir?

Megsis parsel ne demek?

Mekansal Gayrimenkul Sistemi(MEGSİS), Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü(TKGM) tarafından; kadastro müdürlüklerinde yer alan taşınmazlara ilişlin teknik bilgilerin tapu verileri ile eşleştirilerek, uluslararası standartlarda hazırlanmış harita servisleri aracılığı ile bu bilgilere ihtiyaç duyan vatandaşlara sunulması, ...

Megsis ne işe yarar?

cad tabanlı verilerin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duyan paydaş kurum, kuruluş ve belediyeler ile uluslararası standartlarda harita servisleri ile paylaşılması, e-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ...

Megsis Projesi Nedir?

MEGSİS, kısaca Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde bulunan taşınmazlara ilişkin teknik verilerin tapu bilgileri ile eşleştirilerek, uluslararası standartlarda harita servisleri aracılığıyla vatandaşlara sunulduğu sistem olarak tanımlanıyor.

Tapu nasil bakilir?

E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.

Ada parsel neye göre belirlenir?

Gayrimenkul sektöründe ada, kamuya ait doğal ve yapay sınırlarla çevrili parseller bütününe denir. Basitçe imar planı üzerinde olan parsel topluluğudur. ... Ada ve parsel, kadastro çalışması yapılarak belirlenir; tapu ve kadastro müdürlüklerinde bu bilgiler toparlanır.