Yüzde kızarıklık ve kaşıntı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Yüzde kızarıklık ve kaşıntı nasıl geçer?
  2. Yanaklarım kızarıyor ne yapmalıyım?
  3. Yüzümde kaşıntı var ne yapmalıyım?
  4. Yüzümüz neden kırmızı olur?

Yüzde kızarıklık ve kaşıntı nasıl geçer?

Yüzde kızarıklık için ne yapılmalı diye düşünüyorsanız aloe vera jel kızarıklık için en etkili bitkisel tedavilerden biri. Aloe vera jel ağrıyı ve kızarıklığa bağlı yanmayı azaltmada etkilidir. Yüz kızarıklığının azalması için aloe vera jeli günde iki kere nazikçe yüzünüze sürebilirsiniz.

Yanaklarım kızarıyor ne yapmalıyım?

Güneşten koruyucu olarak da hassas ve kırmızı yüzlere yatıştırıcı özelliği de olan güneş koruyucu krem ve losyonları tercih edilmelidir. Tıbbi tedavi olarak kızarıklığın belirgin olduğu durumlarda, harici uygulanan ve damarları daraltıcı özelliği olan ilaçlardan faydalanılır.

Yüzümde kaşıntı var ne yapmalıyım?

Pamuklu giysiler ve çarşaflar kullanın. Kaşıntıyı hafifletmek için, kaşımak yerine kaşınan bölgeye soğuk bir bez veya biraz buz koyun. Doktorunuz ayrıca antihistaminikler ve topikal steroidler de dahil olmak üzere kaşıntı tedavisi için ilaç reçete edebilir. Nadiren steroid hapları ve antibiyotikler de gerekebilir.

Yüzümüz neden kırmızı olur?

Kırmızı yüzün nedeni çoğu zaman genetik ve yapısal olarak derideki damarlanmanın yoğun olmasından kaynaklanabilir. Bazense bu damarların geçirgenliğinin artması, damarlarda genişlemeye neden olan soğuk-sıcak ortamlarda bulunma, güneş, egzersiz, stres, alkol, baharatlı yiyeceklerin aşırı tüketilmesi olabilir.