Terketmek nasil yazilir TDK?

İçindekiler:

  1. Terketmek nasil yazilir TDK?
  2. Terkedip nasıl yazılır TDK?
  3. Kayıt ettirdi nasıl yazılır?
  4. Terk Etmiş ayrı mı birleşik mi?
  5. Bahs etmek nasıl yazılır?
  6. Boz ayı nasıl yazılır?
  7. Kayıt edilir mi kaydedilir mi?
  8. Bahşetmek mi bahşetmek mi?
  9. Bahseder misiniz nasıl yazılır?
  10. Boz ayı mı bozayı mı?

Terketmek nasil yazilir TDK?

Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk kelimesinde herhangi bir ses düşmesi veya türemesine uğramazsa ayrı yazılır: alt etmek, arz etmek, azat etmek, dans etmek, el etmek, göç etmek, ilan etmek, kabul etmek, kul etmek, kul olmak, not etmek, oyun etmek, söz etmek, terk ...

Terkedip nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle terkedip şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı terk edip şeklinde olmalıdır.

Kayıt ettirdi nasıl yazılır?

KAYDETMEK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "kayıt etmek mi, kaydetmek mi?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı kaydetmek şeklinde olmalıdır.

Terk Etmiş ayrı mı birleşik mi?

TDK'ye göre terk etmek birleşik mi yoksa ayrı mı yazılır? TERK ETMEK NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre ''terk etmek'' ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz.

Bahs etmek nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Bahisetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bahsetmek şeklinde olmalıdır.

Boz ayı nasıl yazılır?

Renk adlarıyla kurulan bitki, hayvan veya hastalık adları bitişik yazılır: akağaç, alacamenekşe, karadut, sarıçiçek; alabalık, beyazsinek, bozayı; aksu, akbasma, mavihastalık, maviküf vb.

Kayıt edilir mi kaydedilir mi?

Bu kelimenin "kayıt etmek mi, kaydetmek mi?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı kaydetmek şeklinde olmalıdır.

Bahşetmek mi bahşetmek mi?

Bu kelime Farsçadan dilimize geçmiş olan bir kelimedir. Bahşetmek kelimesinin Türk Dil Kurumuna anlamı; bağışlamak, karşılıksız vermek anlamındadır. ... Bahşetmek kelimesi karşılıksız vermek ya da sunmak anlamları ile kullanılmaktadır.

Bahseder misiniz nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Bahsedermisiniz? şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bahseder misiniz? şeklinde olmalıdır.

Boz ayı mı bozayı mı?

Bozayı (Ursus arctos), ayıgiller (Ursidae) familyasından Avrasya'nın kuzeyinin büyük bir kısmında ve Kuzey Amerika'da yaşayan bir ayı türüdür. Carnivora takımının karada yaşayan en büyük üyelerinden biridir ve boyut açısından tek rakibi ortalama boyutları kısmen daha büyük olan kutup ayısıdır (Ursus maritimus).